Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Κονγκό: Τουλάχιστον 24 οι νεκροί

Συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Κονγκό: Τουλάχιστον 24 οι νεκροί
Στο αεροπλάνο συνολικά ήταν 19 άτομα, 17 επιβάτες και δυο μέλη του πληρώματος
(upd) Τουλάχιστον 24 είναι οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένων και ατόμων που σκοτώθηκαν στο έδαφος, από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους σε λαϊκή συνοικία της Γκόμα, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό,  το πρωί της Κυριακής 24/11.
Όπως ανέφερε ένας βουλευτής και ένα μέλος των ομάδων διάσωσης, τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και κάποιοι στο έδαφος.
Ο Jean Paul Lumbulumbu, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, δήλωσε ότι έχουν ανασυρθεί 24 πτώματα από τα συντρίμμια, ενώ ένας διασώστης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί έκανε λόγο για τουλάχιστον 26 πτώματα που έχουν βρεθεί.
Υπενθυμίζεται ότι στο αεροσκάφος της εταιρείας Busy Bee επέβαιναν 19 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη του πληρώματος.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Συνετρίβη ένα μικρό αεροπλάνο με 19 επιβάτες της ιδιωτικής εταιρείας Busy Bee το πρωί της Κυριακής 24/11 σε λαϊκή συνοικία της Γκόμα, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, έγινε γνωστό από την εταιρεία και αυτόπτες μάρτυρες.

Η συντριβή του αεροπλάνου τύπου Dornier που είχε ως προορισμό το Beni , πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Kivu που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βόρεια της Γκόμα,  σημειώθηκε την ώρα της απογείωσή τους και σύμφωνα με αξιωματούχο του αεροδρομίου δεν υπάρχουν επιζώντες.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Γκόμα, «έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί» και «τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες».
Στο αεροπλάνο επέβαιναν 17 άτομα και δύο μέλη του πληρώματος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης