Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το νέο bussines plan της κυβέρνησης για ΔΕΗ και ΔΕΚΟ περιλαμβάνει άρση μονιμότητας και εθελούσια έξοδο

Το νέο bussines plan της κυβέρνησης για ΔΕΗ και ΔΕΚΟ  περιλαμβάνει άρση μονιμότητας και εθελούσια έξοδο
Μετά τα λουκέτα στις λιγνιτικές μονάδες από το 2020 το πλεονάζον προσωπικό της ΔΕΗ θα ανέλθει σε 4.000 άτομα
Την επέκταση και σε άλλες ΔΕΚΟ του μοντέλου που θα εφαρμοστεί στη ΔΕΗ και περιλαμβάνει την κατάργηση της μονιμότητας για τις προσλήψεις νέων εργαζομένων, κίνητρα για προσέλκυση στελεχών και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, εξετάζει η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του Έθνους "οι αλλαγές στα εργασιακά της ΔΕΗ με τη δημιουργία μιας νέας γενιάς εργαζομένων με διαφορετικούς εργασιακούς όρους θα αποτελέσουν τον πιλότο και για άλλες επιχειρήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος.
Ο στόχος είναι να μειωθεί το λειτουργικό και μισθολογικό κόστος στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και να εξυγιανθούν τα οικονομικά τους έτσι ώστε να μην αποτελέσουν βαρίδι για τον κρατικό προϋπολογισμό".
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε "χειρουργικές επεμβάσεις με στόχευση συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, στις οποίες θα προταθούν πακέτα αποχώρησης, δηλαδή εθελούσιας εξόδου που προβλέπονται στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη" .
Κι αυτό γιατί μετά τα λουκέτα που θα μπουν στις λιγνιτικές μονάδες σταδιακά από το 2020 το πλεονάζον προσωπικό της ΔΕΗ θα ανέλθει σε 4.000 άτομα.
Ο αρμόδιος υπουργός μάλιστα εχει παραδεχθεί ότι σύντομα θα υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στη ΔΕΗ, γεγονός που προκαλεί ήδη αντιδράσεις από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Ωστόσο ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει πως "δεν θα ήταν δίκαιο να επιβαρυνθούν οι σημερινοί εργαζόμενοι για τις αλλαγές που θα επέλθουν στη ΔΕΗ ενώ και η Επιχείρηση οφείλει να εισέλθει στο πνεύμα των ιδιωτικών επιχειρήσεων για να μπορέσει να επιβιώσει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης