Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: ΔΝΤ και Ουκρανία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης 5 δισεκ δολαρίων

Reuters: ΔΝΤ και Ουκρανία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης 5 δισεκ δολαρίων
Το νέο πακέτο στήριξης θα αντικαταστήσει το προηγούμενο των 3,9 δισεκ. δολαρίων που λήγει την 1/1/2020 
Σε θετικό κλίμα συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της νέας κυβέρνησης της Ουκρανίας, για το νέο πακέτο στήριξης ύψους 5 δισ. δολαρίων που ζήτησε το Κίεβο και θα αντικαταστήσει το υπάρχον που λήγει την 1η Ιανουαρίου 2020.
Κλιμάκιο του ΔΝΤ βρίσκεται ήδη στο Κίεβο για μια εβδομάδα, στο πλαίσιο των συνομιλιών για την αντικατάσταση της συμφωνίας των 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων με μια νέα, υπογραμμίζοντας ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδο μεταξύ των δύο πλευρών.
"Η ομάδα προσωπικού του ΔΝΤ διεξήγαγε εποικοδομητικές και παραγωγικές συζητήσεις με τις ουκρανικές αρχές και τους επαίνεσε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής", ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος του Ταμείου.
Η Ουκρανία θέλει να εξασφαλίσει πακέτο στήριξης 5 με 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της ώστε να προσελκύσει ξένους επενδυτές όπως έχει δεσμευτεί ο νέος Πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelenskiy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης