Στην Θάσο το κυβερνητικό κλιμάκιο – Παναγιωτόπουλος: Άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσει το νησί το νέο κύμα κακοκαιρίας

Στην Θάσο το κυβερνητικό κλιμάκιο – Παναγιωτόπουλος: Άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσει το νησί το νέο κύμα κακοκαιρίας
"Kρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη να απομακρυνθούν όλα τα φερτά υλικά, ώστε να ελευθερωθούν οι κοίτες των χειμάρρων και των καναλιών, προκειμένου να βρίσκουν διέξοδο τα νερά", τόνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος
Επιτόπια αυτοψία σε πολλά σημεία της Θάσου, που επλήγη από τις ισχυρές και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου, πραγματοποίησε το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο, που επισκέφτηκε το νησί.
Μάλιστα, σε σύσκεψη που διεξήχθη , παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, Χρ. Μέτιου και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων, εξετάστηκαν τα άμεσα μέτρα για τη θωράκιση του νησιού, δεδομένου ότι έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων τις επόμενες ώρες για να μπορέσει η Θάσος να αντιμετωπίσει το νέο κύμα κακοκαιρίας, που σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επηρεάσει ξανά την περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Όπως ανέφερε ο υπουργός «κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη να απομακρυνθούν όλα τα φερτά υλικά, ώστε να ελευθερωθούν οι κοίτες των χειμάρρων και των καναλιών, προκειμένου να βρίσκουν διέξοδο τα νερά.
Επίσης, πρέπει να αποκατασταθούν και οι γέφυρες σε πολλές σημεία οικισμών.
Σε δεύτερη φάση επιβάλλεται να γίνει ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αντιπλημμυρικών έργων στο νησί».
Πρόσθεσε πως «δυστυχώς, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που πλέον είναι τακτικά και να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Όλοι οι φορείς, τα φυσικά πρόσωπα, οι αιρετοί έχουν τη δική τους συνεισφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η κακοκαιρία αλλά και των λύσεων που επιβάλλεται να δοθούν».
Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι στο νησί  από το πρωί βρίσκεται και ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, ο οποίος έχει αναπτύξει τρία κλιμάκια με μηχανήματα και το αντίστοιχο προσωπικό ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες.
Επανέλαβε πως εκείνο  που άμεσα επιβάλλεται να γίνει «είναι να υπάρξει συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και του στρατού ώστε να απομακρυνθούν οι φερτές ύλες και ν’ ανοιχθούν ρέματα και κανάλια».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  σε δηλώσεις του υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι καθαρισμοί των ρεμάτων και των χειμάρρων προκειμένου να υπάρχει ανεμπόδιστη ροή του νερού και επισήμανε ότι τα μηχανήματα της περιφέρειας παρεμβαίνουν όπου κρίνεται απαραίτητο για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα του οδικού δικτύου του νησιού και να βοηθηθούν οι μετακινήσεις.
Σημειώνεται ότι στη Θάσο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό Εσωτερικών συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γ. Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κ. Μπαγινέτας και ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στ. Κολοκούρης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS