Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 11 μηνών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Νοέμβριο 2019 - Στς 50,3 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 11 μηνών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Νοέμβριο 2019 - Στς 50,3 μονάδες ο PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα για το σύνολο του τρέχοντος έτους
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/11) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,3 μονάδες, έναντι 50,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαηλότερο επίπεδο για το σύνολο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, τα στοιχεία για τον σύνθετο δείκτη PMI διέψευσαν τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί επιτάχυνση στις 50,9 μονάδες.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε με τον τρίτο ασθενέσθερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης που αφορά τις προοπτικές των επιχειρήσεων σκαρφάλωσε σε υψηλά πέντε μηνών.
Όσον αφορά τον μεταποιητικό κλάδο, ο δείκτης PMI κατέγραψε επιτάχυνση στις 46,6 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης του κλάδου υπηρεσιών σημείωσε επιβράδυνση στις 51,5 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον Οκτώβριο.
«Τα προσωρινά σημάδια ζωής στις κύριες χώρες της Ευρωζώνης, τη Γαλλία και τη Γερμανία, είναι ευπρόεδεκτα νέα, όπως και η μετρίαση στην πτώση του μεταποιητικού κλάδου», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «μία νέα ανησυχία είναι ότι η υπόλοιπο περιοχή υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από το 2013».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης