Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Σταματήστε το χάιδεμα των ισχυρών, ασχοληθείτε με την ουσία - Να μπλοκάρουμε κρίσιμες αποφάσεις

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Σταματήστε το χάιδεμα των ισχυρών, ασχοληθείτε με την ουσία - Να μπλοκάρουμε κρίσιμες αποφάσεις
H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος για το προσφυγικό, που είναι η έλλειψη αλληλεγγύης από την ΕΕ
Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν ασχολείται με την ουσία του προβλήματος και ζητώντας ακόμα και μπλόκο κρίσιμων αποφάσεων.
«Είναι ώρα να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει με κάθε τρόπο ακόμα και αν χρειαστεί να μπλοκάρουμε κρίσιμες αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά παίρνοντας τον λόγο για την ερώτηση της στο πλαίσιο της Ώρας της Πρωθυπουργού.
«Αφήστε το χάιδεμα των ισχυρών, πάρτε πρωτοβουλίες.
Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι πρόβλημα της Ευρώπης και όχι της Ελλάδας.
Να υπάρξουν προγράμματα μετεγκατάστασης και αναλογική κατανομή στην ΕΕ» τόνισε και επεσήμανε «η κυβέρνηση σας δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος που είναι η έλλειψη αλληλεγγύης από την ΕΕ.
Η Ευρώπη, ανήμπορη, χαϊδεύει τον Erdogan και η Ελλάδα χαϊδεύει την Ευρώπη» επεσήμανε ενώ νωρίτερα είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος που είναι έλλειψη αλληλεγγύης από την ΕΕ».
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ορθώσει επιτέλους ανάστημα, να ακουστεί η φωνή της.
«Έχει ξεπεραστεί κάθε όριο και αντοχή του συστήματος υποδοχής και η αντοχή των κατοίκων» είπε και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Τι έχετε σκοπό να κάνετε; Θα καθιερώσετε αυτή την κατάσταση;».
«Δεν μπορεί το πρόβλημα του ασύλου να το έχουν μόνο οι χώρες πρώτης υποδοχής.
Φυλάξτε επιτέλους τα σύνορα μας, ενισχύστε τις δυνάμεις, απαιτήστε κι άλλες δυνάμεις της Frontex» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «οι συνθήκες επιβάλλουν να ταρακουνήστε τα ευρωπαϊκά όργανα, να ακουστεί η φωνή της ελληνικής κοινωνίας στα ευρωπαϊκά όργανα.
Δεν το κάνετε.
Δεν μας ενδιαφέρει τι λέτε κατ' ιδίαν με την Merkel. Μιλήστε με πυγμή».

Η κατάσταση στις δομές

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε ειδική αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στις δομές λέγοντας χαρακτηριστικά «στα Διαβατά μέχρι τώρα κάτοικοι ζούσαν αρμονικά με τους περίπου 1.000 πρόσφυγες. 
Τώρα υπάρχουν τριγύρω παντού, χιλιάδες μετανάστες που δεν έχουν δηλωθεί πουθενά.
Πέρασαν ανενόχλητοι από τον Έβρο, επί ημερών σας και δεν καταγράφηκαν πουθενά.
Περιφέρονται και περιμένουν να συλληφθούν και να καταγραφούν ώστε να ζητήσουν άσυλο. Και μετά να περιφέρονται επί χρόνια έτσι».
Αναφερόμενη στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα φτιάξει κέντρα μεταγωγών.
«Πώς μπορείτε να μιλάτε για ασφάλεια, όταν στα Διαβατά δεν υπάρχει καν αστυνομικό τμήμα;
Αρκετά με την επικοινωνιακή υποκρισία» τόνισε.

Η ΕΕ χρηματοδοτεί την αποθήκευση ανθρώπων 

Στη δευτερολογία της, η κ. Γεννηματά «προειδοποίησε» τον κ. Μητσοτάκη ότι σε έξι μήνες θα καταθέσει νέα ερώτηση για το προσφυγικό «για να δούμε τι θα έχει γίνει».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε εκ νέου στο σχέδιο της κυβέρνησης θέτοντας τα εξής ερωτήματα: «Στα κέντρα κράτησης θα είναι όλοι μαζί; Και άρρωστοι, ασυνόδευτοι, οικογένειες (...);
Έχετε κοστολογήσει το σχέδιό σας, είναι ενήμερη η ΕΕ;
Θα πάρετε χρηματοδότηση ή πάλι θα πληρώσει ο ελληνικός λαός;».
Η ίδια υποστήριξε πως το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η κυβέρνηση θα φτιάξει κλειστές Μόριες και «όταν έρθει η στιγμή -που θα έρθει, αναγκαστικά, δεν μπορείτε να τους κρατάτε για πάντα- θα απελευθερώσετε κάποιους.
Προσέξτε μην γίνει η κατάσταση χειρότερη».
Τέλος, η κ. Γεννηματά σχολίασε πως «μέχρι τώρα έχει χρηματοδοτηθεί (από την ΕΕ) μόνο η αποθήκευση ανθρώπων, χωρίς καμία προοπτική ένταξής τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης