Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής για προϋπολογισμό: Στο ίδιο έργο θεατές – Θύματα τα μικρομεσαία εισοδήματα

Κίνημα Αλλαγής για προϋπολογισμό: Στο ίδιο έργο θεατές – Θύματα τα μικρομεσαία εισοδήματα
Το Κίνημα Αλλαγής κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή θα αναπτύξει τεκμηριωμένα μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική
Την αντίθεσή του σε αρκετά σημεία του προϋπολογισμού για το 2020 εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του, ο Τομέας Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής.
Όπως τονίζει σε αυτή; «Ακόμα ένας προϋπολογισμός στηριγμένος στη διαρκή φορολογική επιβάρυνση των μικρομεσαίων εισοδημάτων, στις χαμηλές δημόσιες επενδύσεις και τη «τεχνητή» συγκράτηση των δαπανών.
Προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 7 δισ. ευρώ, υπονομεύοντας την ανάπτυξη.
 Υπηρετεί απολύτως τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα τις οποίες δεν τόλμησε να αμφισβητήσει ο κ. Μητσοτάκης όπως είχε υποσχεθεί.
Οι πολύδιαφημισμένες φοροελαφρύνσεις δεν αφορούν τα εισοδήματα όσων υπέστησαν τη μεγάλη φορολογική αφαίμαξη των προηγούμενων ετών.
Αφορούν κυρίως της επιχειρήσεις αλλά χωρίς αναπτυξιακή απόδοση αφού δεν ενθαρρύνουν τις άμεσες επενδύσεις και την απασχόληση.
Αντίθετα η αύξηση των φορολογικών εσόδων θα προέλθει από πρόσθετη επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων μέσω της έμμεσης φορολογίας.
Η ατολμία και η έλλειψη στρατηγικής για την αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη λειτουργία του φορολογικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης αποτυπώνεται στα μεγέθη του Προϋπολογισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης