Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Δεν εξετάζουμε απόσυρση των στρατευμάτων από τη Νότια Κορέα - Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη Σεούλ

ΗΠΑ: Δεν εξετάζουμε απόσυρση των στρατευμάτων από τη Νότια Κορέα - Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη Σεούλ
Η πλευρά της Ουάσιγκτον χαρακτήρισε ως «ψευδή» τα σχετικά δημοσιεύματα της νοτιοκορεατικής εφημερίδας Chosun Ilbo
Τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξετάζουν την απόσυρση των στρατευμάτων τους από την κορεατική χερσόνησο, διατύπωσε σήμερα (21/11) το αμερικανικό Πεντάγωνο, διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα της νοτιοκορεατικής εφημερίδας, Chosun Ilbo.
Ειδικότερα, η νοτιοκορεατική εφημερίδα, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές από την Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την απόσυρση περίπου 4.000 στρατιωτών από τη Νότια Κορέα, μετά την άρνηση της Σεούλ να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες στα 5 δισ. δολ. ετησίως.
«Δεν υπάρχει απολύτως καμία αλήθεια στο δημοσίευμα της Chosun Ilbo ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξετάζει επί του παρόντος την απόσυρση στρατευμάτων από την κορεατική χερσόνησο», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jonathan Hoffman.
Παράλληλα ο κ. Hoffman δήλωσε ότι «ο υπουργός Esper ήταν στη Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα, όπου επανέλαβε την ακλόνητη δεύσμευσή μας απέναντι στη χώρα και τους πολίτες της», ενώ πρόσθεσε ότι «ειδήσεις όπως αυτή εκθέτουν τις επικίνδυνες και ανεύθυνες ατέλειες των αναφορών σε ανώνυμες πηγές».
«Ζητάμε από την Chosun Ilbo να ανακαλέσει άμεσα το δημοσίευμά της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Mark Esper, ότι δεν έχει κάποια γνώση επί του ζητήματος.
«Δεν απειλούμε τους συμμάχους μας για αυτό το ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Esper κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Βιετνάμ, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις» με τη Νότια Κορέα.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Άμυνας της Σεούλ δήλωσε ότι η σχετική είδηση «δεν αποτελεί επίσημη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Kang Kyung-wha, τόνισε ότι «δε συζητήθηκε καμία μείωση στα αμερικανικά στρατεύματα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης