Πολιτική

Κουτσούμπας: Εγκληματική η πολιτική στο προσφυγικό όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων

Κουτσούμπας: Εγκληματική η πολιτική στο προσφυγικό όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων
Λάθος η συνέχιση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, λάθος και το Δουβλίνο είπε ο κ.Κουτσούμπας
Την θέση ότι η πολιτική όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος ήταν εγκληματική διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στο νομό Ιωαννίνων.
«Καθαρή θέση από την αρχή ως ΚΚΕ: είναι εγκληματική η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων την οποία συνεχίζει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά το προσφυγικό.
Το πρώτο μεγάλο λάθος είναι η συνέχιση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, όπως επίσης είναι το Δουβλίνο, το οποίο εγκλωβίζει, και μάλιστα σε διπλό εγκλωβισμό, τους πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους.
Είναι μεγάλη ευθύνη το ότι συμμετέχουμε στη συνέχιση των πολέμων και των επεμβάσεων που δημιουργούν το προσφυγικό πρόβλημα και στέλνουν γυναικόπαιδα στη χώρα μας» είπε ο κ.Κουτσούμπας.
Όπως υποστήριξε, θέση του ΚΚΕ είναι ότι πρέπει «να κλείσουν αμέσως όλα τα hot spot στα νησιά, να μην υπάρχουν κλειστά κέντρα, ουσιαστικά φρούρια, στρατόπεδα, φυλακές γι’ αυτούς τους ξεριζωμένους».
«Πρέπει να επανενωθούν οι οικογένειες, να επιλυθούν τα προβλήματα των παιδιών και με πολύ γρήγορες διαδικασίες από την ηπειρωτική Ελλάδα, να παίρνουν άσυλο όσοι το δικαιούνται και οι υπόλοιποι, να παίρνουν το δρόμο για τις χώρες προορισμού τους» υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης