Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wang Yi (ΥΠΕΞ Κίνας): Οι ενέργειες των ΗΠΑ βλάπτουν σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις

tags :
Wang Yi (ΥΠΕΞ Κίνας): Οι ενέργειες των ΗΠΑ βλάπτουν σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις
Οι ΗΠΑ έχουν παρέμβει πολλές φορές στις εσωτερικές μας υποθέσεις είπε ο Κινέζος ΥΠΕΞ
Την θέση ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ βλάπτουν σοβαρά τις διμερείς σχέσεις διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi αναφερόμενος στην έγκριση από το Κογκρέσο των νομοσχεδίων που προβλέπουν την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στο Χόνγκ Κόνγκ και που επί της ουσίας συνιστούν και στήριξη των διαδηλωτών κατά των κινεζικών αρχών.
Σε δηλώσεις του ο Wang Yi είπε πως οι ΗΠΑ έχουν παρέμβει πολλές φορές στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να συναντηθούν στη μέση της διαδρομής με την Κίνα προκειμένου να κτίσουν σταθερές και εποικοδημητικές διμερείς σχέσεις.
Ο Κινέζος ΥΠΕΞ διεμήνυσε πως η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στη απόφαση των ΗΠΑ να εγκρίνουν το νομοσχέδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χόνγκ Κόνγκ, υποστηρίζοντας πως το Πεκίνο δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να καταστρέψει τη σταθερότητα και την ευημερία του Χόνγκ Κόνγκ.
Σημειώνεται πως μετά την έγκριση των νομοσχεδίων από το Κογκρέσο, αυτά βρίσκονται στα χέρια του προέδρου Trump, ο οποίος αν τα υπογράψει, θα γίνουν και νόμος του κράτους.
Πληροφορίες από το Reuters, θέλουν τον Trump να είναι έτοιμος να τα υπογράψει, κίνηση που αναμφίβολα θα προκαλέσει την οργή του Πεκίνου και θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις τεταμένες και λόγω του εμπορικού πολέμου, σινο-αμερικανικές σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης