Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Nέα προγράμματα διαχείρισης από τη Beta ΑΧΕΠΕΥ – Εστιάζει σε mid-small caps και high yield εταιρείες

Nέα προγράμματα διαχείρισης από τη Beta ΑΧΕΠΕΥ – Εστιάζει σε mid-small caps και high yield εταιρείες
Στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε πιο συντηρητικούς επενδυτές να αντικαταστήσουν τα έσοδα που είχαν από τόκους και έχουν μειωθεί και εκτιμά ότι θα μειωθούν περαιτέρω
Δύο νέα προγράμματα διαχείρισης για τους πελάτες της λανσάρει από 1η Δεκεμβρίου η Beta ΑΧΕΠΕΥ, τα οποία θα εστιάζουν σε μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση αλλά και σε εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Σύμφωνα με την εταιρεία η εξαιρετική πορεία του ΧΑ το 2019 με απόδοση άνω του 40% μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας, τη γεμίζει αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.
Στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους πελάτες της να επωφεληθούν από τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΧΑ, εκτός από το πρόγραμμα διαχείρισης χαρτοφυλακίου που ακολουθεί τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, προχωράει από 1η Δεκεμβρίου σε δύο νέα προγράμματα τα οποία, το ένα στοχεύει σε εταιρείας μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης και το άλλο σε εταιρείες που μοιράζουν συστηματικά για τα τελευταία τουλάχιστον πέντε έτη υψηλές μερισματικές αποδόσεις.
Στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε πιο συντηρητικούς επενδυτές να αντικαταστήσουν τα έσοδα που είχαν από τόκους και τα οποία έχουν μειωθεί, διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι θα μειωθούν περαιτέρω, με έσοδα από μερίσματα.
Επιπλέον υπάρχει και το ενδεχόμενο πιθανής ανατίμησης των μετοχών στις οποίες τα κεφάλαια θα τοποθετούνται, τονίζοντας παράλληλα την ανάληψη υψηλότερου κινδύνου.
Το πρόγραμμα μετοχών μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης θα επενδύει σε 15 μετοχές που ανήκουν στους δείκτες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης του ΧΑ, ενώ το πρόγραμμα υψηλής μερισματικής απόδοσης θα έχει έως 10 μετοχές σταθμισμένες με βάση την κεφαλαιοποίηση και ιστορική μερισματική απόδοση τριών τελευταίων ετών περίπου 4,50%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης