Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: Τον Φεβρουάριο 2020 η αξιολόγηση της αύξησης στον κατώτατο μισθό

Κομισιόν: Τον Φεβρουάριο 2020 η αξιολόγηση της αύξησης στον κατώτατο μισθό
H επόμενη αύξηση θα πραγματοποιηθεί μετά τον Ιούνιο του 2020, μετά από τη διαδικασία διαβούλευσης που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020
Τον Φεβρουάριο του 2020 θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι όποιες αυξήσεις θα εφαρμοστούν μετά τον Ιούνιο του 2020.
Όπως τονίζεται στην έκθεση, στο κεφάλαιο για τα εργασιακά, «οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν τη δέσμευση να συνεχίσουν την παρακολούθηση της εξέλιξης της αγοράς εργασίας και των μισθών και προτίθενται να προβούν σε εκ των υστέρων αξιολόγηση της πρόσφατης αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 10,9% τον Φεβρουάριο του 2019».
Σύμφωνα με την Κομισιόν, η επόμενη αύξηση θα πραγματοποιηθεί μετά τον Ιούνιο του 2020, μετά από τη διαδικασία διαβούλευσης που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020.
Η κυβέρνηση συμφώνησε να διενεργήσει εκ των υστέρων αξιολόγηση της ελάχιστης αύξησης των μισθών και να βελτιωθεί η διαθέσιμη βάση πληροφόρησης για την παρακολούθηση των εξελίξεων στην αγορά εργασίας, στηριζόμενη στην τεχνική υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας που παρέχεται μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης