Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις και προορισμοί στα ταξίδια Ασίας-Ειρηνικού, το 2020

tags :
Ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις και προορισμοί στα ταξίδια Ασίας-Ειρηνικού, το 2020
Το αργό ταξίδι έρχεται στην κορυφή το 2020, καταγράφοντας αύξηση 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και είναι η κορυφαία τάση ταξιδιών
Τα αργά ταξίδια και οι μικροαποδράσεις, είναι οι πιο δημοφιλείς τάσεις στις προτιμήσεις κράτησης των ταξιδιωτών Ασίας-Ειρηνικού (APAC), για το 2020.
Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση της Skyscanner APAC Travel Trends για το 2020, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Το αργό ταξίδι
Το αργό ταξίδι έρχεται στην κορυφή το 2020, καταγράφοντας αύξηση 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και είναι η κορυφαία τάση ταξιδιών.
Σχεδόν το 19% των ταξιδιωτών από την Σιγκαπούρη επιλέγουν να ταξιδέψουν πιο αργά το επόμενο έτος.



Οι δημοφιλής προορισμοί για αργό ταξίδι
- Βουδαπέστη (Ουγγαρία)
- Τακαμάτσου (Ιαπωνία)
- Τσιάνγκ Μάι (Ταϊλάνδη)
- Σαϊπάν (Νησιά Βόρειες Μαριάνες)

Μικροαποδράσεις
Ένας στους πέντε ταξιδιώτες από την Σιγκαπούρη, είχε μία μικροαπόδραση το 2019. Οι σύντομες διακοπές με μέση διάρκεια διαμονής που κυμαίνεται από τρεις έως επτά ημέρες, χρησιμεύουν ως προσωρινές ανάσες για τους ταξιδιώτες.



Οι δημοφιλής προορισμοί για μικροαποδράσεις
Λόγω της μικρής διάρκειας παραμονής, η Ασία παραμένει μια ελκυστική περιοχή για σύντομα ταξίδια. Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί;
- Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη)
- Μανίλα (Φιλιππίνες)
- Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία)
- Σεούλ (Κορέα)
- Ταϊπέι (Ταϊβάν)



Νέες ανακαλύψεις
Οι προορισμοί απόδρασης πιο κοντά στο σπίτι αυξήθηκαν σε δημοτικότητα, πάνω από το 75%. Οι αναδυόμενοι προορισμοί στην APAC είναι στα πάνω τους με το Βιετνάμ να οδηγεί την ισχυρή δημοτικότητας τους.
Οι ταξιδιώτες της APAC παρουσιάζουν επίσης, ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για αναδυόμενους προορισμούς, όπως το Τριβάρντουμ στην Ινδία -η πρωτεύουσα της Κεράλα- που φημίζεται ως πολιτιστικός κόμβος και είδε αύξηση των κρατήσεων 61% σε ετήσια βάση.
Ένας άλλος άγνωστος προορισμός, το Κουνμίνγκ στην Κίνα, προσελκύει ταξιδιώτες για τα χιονισμένα βουνά, τις ορυζώνες και τις λίμνες. Και σημείωσε ετήσια αύξηση 42% στις κρατήσεις.



Μικρές πολυτέλειες
Οι ταξιδιώτες από την Σιγκαπούρη είναι αυτοί που λατρεύουν ακόμα και στις μικρότερες εκδρομές, τις μικρές πολυτέλειες και την άνεση.
Βλέπουμε αύξηση 50% στις premium economy πτήσεις και 18% στην business class.
Επιπλέον, οι προορισμοί υψηλής αξίας είναι εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις σε δημοφιλείς αλλά πιο ακριβούς προορισμούς.
Η Καλκούτα (Ινδία), η Φουκουόκα (Ιαπωνία) και η Κότα Κινάμπαλου (Μαλαισία) κατέγραψαν πτώση τιμών 19%, 13% και 20%, αντίστοιχα και οι προορισμοί αυτοί είναι πιο προσιτοί από τους δημοφιλείς και πανάκριβους όπως Νέο Δελχί, Τόκιο ή Κουάλα Λουμπούρ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης