Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεδριάζουν υπό τις δηλώσεις Macron οι ΥΠΕΞ των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ για τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου

tags :
Συνεδριάζουν υπό τις δηλώσεις Macron οι ΥΠΕΞ των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ για τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου
Αναμένονται διευκρινίσεις από τη Γαλλία για τη δήλωση Macron για το ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικό νεκρό
Συνεδριάζουν σήμερα Τετάρτη 20/11 οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ προκειμένου να προετοιμάσουν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.
Σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρον αναμένονται οι διευκρινίσεις από τη γαλλική πλευρά επί των πρόσφατων δηλώσεων του προέδρου Macron, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «εγκεφαλικά νεκρό».
Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas φάνηκε να συμμερίζεται τους προβληματισμούς του Γάλλου προέδρου, επισημαίνοντας πως χρειάζεται ένας επανασχεδιασμός του ΝΑΤΟ, ενώ σε ανακοίνωση του το γερμανικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως ο Maas αναμένεται να προτείνει στη σημερινή σύνοδο την υιοθέτηση αλλαγών στον τρόπο που το ΝΑΤΟ συντονίζει την πολιτική του.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg ανέφερε στη σκιά των δηλώσεων Macron ότι «πρέπει να ενισχύσουμε τη Συμμαχία, όχι να την αποδυναμώσουμε», επισημαίνοντας ότι «η ΕΕ δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ΝΑΤΟ, η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από τις διατλαντικές σχέσεις, αν απομακρύνουμε τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, διχάζουμε την ΕΕ και την αποδυναμώνουμε».
«Είναι προς το εθνικό συμφέρον κάθε χώρας να ανήκει σε μια ισχυρή συμμαχία» είπε ο Stoltenberg, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει πως θα επισκεφθεί το Παρίσι και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Macron προκειμένου να κατανοήσει τι ακριβώς εννοούσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Σημειώνεται πως πρόσφατα ο πρόεδρος της Γαλλίας ερωτηθείς για αν ακόμη πιστεύει στο Άρθρο 5 του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, υπό το οποίο μια επίθεση εναντίον ενός συμμάχου θεωρείται επίθεση εναντίον όλων, απάντησε «δεν γνωρίζω», καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσπιστία του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης