Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωση κατά 85 εκατ. ευρώ των κονδυλίων προς την Τουρκία, αποφάσισε η ΕΕ

Μείωση κατά 85 εκατ. ευρώ των κονδυλίων προς την Τουρκία, αποφάσισε η ΕΕ
O προϋπολογισμός του 2020 θα παρέχει στην Τουρκία πόρους μόνο για την κοινωνία των πολιτών, το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus και την υποστήριξη των Σύρων προσφύγων
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να περικόψουν περίπου 85 εκατ. ευρώ από κονδύλια για την Τουρκία, στον προϋπολογισμό του μπλοκ για το 2020, σύμφωνα με τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή Monica Hohlmeier.
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συνεννόηση τη Δευτέρα, σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2020, για την παροχή περίπου 153,6 δισ. ευρώ σε εκταμιεύσεις.
Μέρος του προϋπολογισμού της ΕΕ επιστρέφεται στα κράτη μέλη με διάφορες μορφές όπως γεωργικές επιδοτήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και έρευνα.
Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Hohlmeier, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA, ότι τα κονδύλια της ΕΕ για την υποστήριξη της Τουρκίας μειώνονται κατά περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με τα αρχικά σχέδια.
Λόγω ανησυχιών σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και το Κράτος Δικαίου στην Τουρκία, ο προϋπολογισμός για το 2020 θα παρέχει μόνο πόρους για την κοινωνία των πολιτών, το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus και την υποστήριξη των Σύρων προσφύγων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης