Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλό 12ετίας σημείωσε η έκδοση αδειών νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο 2019

Υψηλό 12ετίας σημείωσε η έκδοση αδειών νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο 2019
Οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών πραγματοποίησαν άλμα 5% στο 1,46 εκατομμύριο, επίπεδο που είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί από το 2007
Τον Αύγουστο 2019, οι άδειες οικοδόμησης νέων κατοικιών (μονοκατοικιών και πολυκατοικιών) στις ΗΠΑ, ανήλθαν σε ποσοστό που αποτελεί υψηλό 12ετίας, γεγονός που αποδεικνύει πως η μείωση των επιτοκίων υποθηκών απέδωσε, δίνοντας ανάσα στην αγορά κατοικιών που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.
Σε αριθμούς, οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών πραγματοποίησαν άλμα 5% στο 1,46 εκατομμύριο.
Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 2007.
Η κατασκευή νέων κατοικιών σημείωσε άνοδο κατά 3,8% τον Οκτώβριο, αλλά η άνοδος στις οικοδομικές άδειες υποδεικνύει ότι η πτώση στις ενάρξεις κατοικιών είναι πιθανότατα παροδική.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,31 εκατομμυρίου τον περασμένο μήνα από 1,26 εκατ. τον Σεπτέμβριο, την ώρα που αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν ότι οι ενάρξεις θα ανέλθουν στο 1,32 εκατ.
Το άλμα στην οικοδομική δραστηριότητα κατοικιών τον περασμένο μήνα, προστέθηκε στα ισχυρά δεδομένα λιανικών πωλήσεων υποδηλώνοντας ότι η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται έστω και σε μέτριους ρυθμούς και πιθανότατα δεν φλερτάρει με την ύφεση όπως έχει επισημανθεί από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο που ο μακροχρόνιος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας έχει ενταθεί μειώνοντας τις οικονομικές προοπτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης