Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,7% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,7% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -0,7%
Πτώση κατέγραψε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/11) στοιχεία της Eurostat, ανακάμπτοντας από την πτώση που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή αυξήθηκε κατά +0,7% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,8%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -0,7% έναντι ετήσιας ανόδου +0,8% τον Αύγουστο του 2019.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018 καταγράφηκε επίσης άνοδος της τάξεως του +0,3%.
Η παραγωγή στον τομέα πολιτικών μηχανικών της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +1,2% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την παραγωγή στον τομέα κατασκευής κτηρίων διαμορφώθηκε στο +0,6%.
Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαία άνοδος στην παραγωγή του τομέα πολιτικών μηχανικών διαμορφώθηκε στο +1,8% ενώ ο τομέας κατασκευής κτηρίων υποχώρησε κατά -0,1%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στη Σλοβακία (+6,3%) και την Ουγγαρία (+5,2%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στη Ρουμανία (-3,4%) και τη Σουηδία (-4,9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης