Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη: Ενισχύθηκαν κατά +8,7% οι πωλήσεις νέων οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019

Ευρώπη: Ενισχύθηκαν κατά +8,7% οι πωλήσεις νέων οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2019 οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων στην ΕΕ κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,7%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (19/11) η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, με τις περισσότερες μεγάλες αγορές της ΕΕ να σημειώνουν ισχυρές πωλήσεις.
Ειδικότερα, οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά +8,7% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, στα 1,18 εκατ. οχήματα, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δέκα ετών.
Τον Οκτώβριο του 2019, οι ταξινομήσεις οχημάτων υποχώρησαν κατά -7,3%, μετά τους αυστηρότερους ελέγχους στις εκπομπές ρύπων, με την Ένωση να αναφέρει ότι «ως αποτέλεσμα, σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ παρουσίασαν αυξήσεις τον Οκτώβριο, με εξαίρεση την Κύπρο και το Ηνωμένεο Βασίλειο».
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στο +13%, ενώ η αύξηση στις πωλήσεις οχημάτων της Γαλλίας διαμορφώθηκε στο +8,7%.
Παράλληλα, οι πωλήσεις στην Ιταλία και την Ισπανία αυξήθηκαν κατά +6,7% και +6,3% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -6,7% στις πωλήσεις οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2019 οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων στην ΕΕ κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης