Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Εάν οι εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση... η στερλίνα θα καταρρεύσει

tags :
HSBC: Εάν οι εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση... η στερλίνα θα καταρρεύσει
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει το μέλλον του νομίσματος
Το αποτέλεσμα των εκλογών της Βρετανίας τον επόμενο μήνα μπορεί να οδηγήσει σε δύο αποτελέσματα για τη στερλίνα, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου.
"Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει ενσωματωθεί στην τιμή μέχρι τώρα", δήλωσε ο David Bloom, επικεφαλής της στρατηγικής συναλλαγματικών ισοτιμιών της HSBC Holdings.
"Το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει το μέλλον του νομίσματος."
Ένα αποτέλεσμα εκλογών που ανοίγει το δρόμο για διαπραγμάτευση της Βρετανίας-ΕΕ σχετικά με το Brexit θα μπορούσε να στείλει τη λίρα μέχρι τα 1,45 δολάρια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
Μια μη-συμφωνία για το Brexit όμως θα μπορούσε να οδηγήσει τη στερλίνα στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων, από τα 1,30 δολάρια σήμερα.
Οποιοδήποτε αποτέλεσμα οδηγήσει σε ένα άλλο δημοψήφισμα ή μια συμφωνία Brexit είναι καλό. Οι πολιτικές διαμάχες θα αρχίσουν να απομακρύνονται, η οικονομία θα μπορούσε να πάρει δημοσιονομική ώθηση και η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να αρχίσει να εξετάζει τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Το αντίστροφο θα μπορούσε να δει τους φόβους της ύφεσης να αυξάνονται.
Ανάμεσα σε τρία εκλογικά σενάρια, εκείνο που ούτε οι συντηρητικοί του Πρωθυπουργού Boris Johnson ούτε το Εργατικό κόμμα του αντιπολιτευόμενου ηγέτη  Jeremy Corbyn θα έχει την πλειοψηφία - θα ήταν το χειρότερο για το νόμισμα, επισήμανε ο Bloom.
Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπήρχε πλειοψηφία των βουλευτών υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit, ούτε υπέρ μιας συγκεκριμένης συμφωνίας Brexit.
Ενώ οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν τώρα μια συντηρητική πλειοψηφία, τα σενάρια για τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου είναι πολύπλοκα, σύμφωνα με το Bloom.
Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά - οτιδήποτε μπορεί να συμβεί", ανέφερε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης