Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές απώλειες στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο -2,56% και τα 60,84 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρές απώλειες στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο -2,56% και τα 60,84 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -3,17% στα 55,33 δολ. ανά βαρέλι
Ισχυρές απώλειες σημείωσε σήμερα Τρίτη (19/11) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, ενώ παράλληλα αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού.
Ειδικότερα, το προθσεμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -2,56% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,84 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -3,17% στα 55,33 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με το CNBC, το Πεκίνο δεν είναι αισιόδοξο για τις προοπτικές της εμπορικής συμφωνίας, καθώς υπάρχουν προβληματισμοί αναφορικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει για σταδιακή μείωση των δασμών.
Image
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού, ενώ αύριο (20/11) αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και στη συνεδρίαση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.
«Βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πριν από την επόμενη συνάντνση του ΟΠΕΚ και τίποτα δεν έχει αλλάξει σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο αναλυτής της ελβετικής Zug, Olivier Jakob, προσθέτοντας ότι «οι τελευταίες αναθεωρήσεις των ΟΠΕΚ και IEA εξακολουθούν να δείχνουν παγκόσμια αύξηση των αποθεμάτων το 2020».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η τιμή του αμερικανικού αργού έχει ενισχυθεί κατά +25%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την τιμή του Brent έχει διαμορφωθεί στο +16%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης