Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στις ΗΠΑ η Butina καταδικάστηκε για κατασκοπεία στη χώρα της βρήκε δουλειά

Ρωσία: Στις ΗΠΑ η Butina καταδικάστηκε για κατασκοπεία στη χώρα της βρήκε δουλειά
Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας προσέφερε δουλειά στη Maria Butina, που είχε καταδικαστεί ως κατάσκοπος στις ΗΠΑ
Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την απέλασή της από τις ΗΠΑ, όπου είχε φυλακιστεί με την κατηγορία της κατασκοπείας, η Ρωσίδα Maria Butina έλαβε μια πρόσκληση να εργαστεί για τη Μόσχα, υπερασπιζόμενη συμπατριώτες της που κρατούνται σε φυλακές του εξωτερικού.
Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης, παρουσία των μέσων ενημέρωσης, η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας, Tatiana Moskalova, πρότεινε στην Butina μια θέση στην επιτροπή.
«Σας προσκαλώ να εργαστείτε στην ομάδα μας, υπερασπιζόμενη τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό.
Είμαι σίγουρη ότι μαζί θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά καλά για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση», είπε η Moskalova. Ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Konstantin Yaroshenko, ενός πιλότου που εκτίει ποινή 20 ετών στις ΗΠΑ για "συνωμοσία" με στόχο την εισαγωγή κοκαΐνης στη χώρα.
Είπε επίσης ότι γνωρίζει πως η Butina έχει άλλη μια προσφορά εργασίας, από την κρατική Δούμα και την προέτρεψε να δεχτεί και εκείνη τη θέση.
Η 31χρονη Butina, η οποία επέστρεψε στη Ρωσία στις 26 Οκτωβρίου, δεν διευκρίνισε αν θα δεχτεί τη θέση.
Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δηλώσει ένοχη σε μια κατηγορία συνωμοσίας με σκοπό να ενεργήσει ως ξένη πράκτορας για λογαριασμό της Ρωσίας, καταφέρνοντας να διεισδύσει σε μια οργάνωση υπέρ της οπλοκατοχής και επηρεάζοντας έτσι συντηρητικούς Αμερικανούς ακτιβιστές και Ρεπουμπλικάνους.
Η Ρωσία χαρακτηρίζει γελοία την κατηγορία και υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στην Butina για να ομολογήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης