Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν την επίδειξη ισχύος στη Νότια Σινική Θάλασσα - Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

tags :
Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν την επίδειξη ισχύος στη Νότια Σινική Θάλασσα - Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας
Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας κάλεσε την Ουάσιγκτον να αποφύγει την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή
Έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν την «επίδειξη ισχύος» στην περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας, απηύθυνε σήμερα (18/11) ο υπουργός Άμυνας της Κίνας, Wei Fenghe, κατά τη διάρκεια της συνάντης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Mark Esper.
Ειδικότερα, ο κ. Wei δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν την επίδειξη ισχύος στη Νότια Σινική Θάλασσα και να αποφύγουν την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή», προσθέτοντας ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εδαφική του κυριαρχία στην περιοχή.
Παράλληλα, ο Κινέζος αξιωματούχος κάλεσε την Ουάσιγκτον να αποφύγει την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ταϊβάν, επιμένοντας παράλληλα ότι «το Πεκίνο δεν πρόκειται να ανεχτεί μία σημαντική απόσχιση της Ταϊβάν».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι αξιωματούχοι των δύο χωρών συζήτησαν μεταξύ άλλων για τον ρόλο των στρατιωτικών δεσμών, τους οποίους θεωρούν βασικό στοιχείο των διμερών σχέσεων, ενώ συμφώνησαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ και Κίνας πρέπει να προάγουν από κοινού τη συνεργασία και τη σταθερότητα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με τις βλέψεις που έχει η Κίνα από τη συνάντηση των δύο υπουργών, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Άμυνας, Wu Qian, ανέφερε ότι «καλούμε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις παρεμβάσεις και τις στρατιωτικές προκλήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jonathan Hoffman, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «ο υπουργός Espere επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διασχίζουν και θα λειτουργούν σε οποιαδήποτε περιοχή επιτρέπεται το διεθνές δίκαιο και θα ενθαρρύνουμε και θα προστατεύουμε τα δικαιώματα άλλων εθνών ώστε να κάνουν το ίδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης