Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» για το πετρέλαιο λόγω αβεβαιότητας από το εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ και Κίνας - Στο -1,61% και τα 62,28 δολ. το Brent

«Βουτιά» για το πετρέλαιο λόγω αβεβαιότητας από το εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ και Κίνας - Στο -1,61% και τα 62,28 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε -1,40% στα 57,02 δολ.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε σήμερα Δευτέρα (18/11) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -1,61% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,28 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -1,40% στα 57,02 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο αντιρπόεδρος της χώρας, Liu He, είχε τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνική συμφωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, και τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας.
Image
Όπως ανέφερε ο πρακτορείο ειδήσεων, οι δύο πλευρές είχαν «εποικοδομητικές συνομιλίες σχετικά με τις κύριες ανησυχίες της κάθε χώρας», ενώ αργότερα η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη σχετική είδηση.
Όλα τα παραπάνω, όμως, ήρθε να διαψεύσει δημοσίευμα του CNBC σύμφωνα με το οποίο το Πεκίνο δεν είναι διόλου αισιόδοξο ότι θα υπάρξει, τελικά, συμφωνία.
Ωστόσο, η νέα άνοδος που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα περιόρισε την ανοδική πορεία του πετρελαίου, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος των αποθεμάτων θα περιοριστεί στα 1,64 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης