Επίσκεψη Κουμουτσάκου στην Ουάσιγκτον και τη Βιέννη – Οι επαφές που θα έχει

Επίσκεψη Κουμουτσάκου στην Ουάσιγκτον και τη Βιέννη – Οι επαφές που θα έχει
Το προσφυγικό ζήτημα στο επίκεντρο των επαφών του Γ. Κουμπουτσάκου
Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη μεταναστευτική-προσφυγική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και την προβολή των θέσεών της και την προώθηση των προτεραιοτήτων της, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Κουμουτσάκος μεταβαίνει διαδοχικά στην Ουάσινγκτον και τη Βιέννη για σειρά συναντήσεων, στο πλαίσιο διεθνών δράσεων της κυβέρνησης.
Σκοπός της επίσκεψής του, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, είναι και  η οικοδόμηση διεθνών συνεργασιών για υποστήριξη και ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας που καλείται να καταβάλλει η Ελλάδα ως χώρα «πρώτης γραμμής», απέναντι στις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές στα ανατολικά, θαλάσσια και χερσαία, σύνορά της.
Στην Ουάσιγκτον ο κ. Κουμουτσάκος έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί με τον επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Chad Wolf, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας, Ron Johnson (Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή, Wisconsin), το μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Dina Titus Δημοκρατική βουλευτή, Nevada) και αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών.
Επιπλέον, αύριο, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, ο κ. Κουμουτσάκος, σε ειδική συνάντηση του ινστιτούτου «Atlantic Council», θα αναπτύξει το θέμα: «Η σύγχρονη μεταναστευτική-προσφυγική πρόκληση στην Ανατολική Μεσόγειο».
Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου θα μιλήσει για την ελληνική πτυχή του κρίσιμου αυτού ζητήματος, σε συζήτηση με τον Philip Reeker, βοηθό υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, την Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρο του Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, και τον Damon Wilson, εκτελεστικό αντιπρόεδρο του Atlantic Council, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Southeast Europe and East Med: new strategies new perspectives».
Στη συνέχεια ο κ. Κουμουτσάκος θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Wolfgang Peschorn, και την επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Στήριξης του Ασύλου (EASO), Nina Gregori.
Επίσης, θα είναι ομιλητής στο συνέδριο «Vienna Migration Conference 2019».
Στο συνέδριο, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, θα συμμετέχουν επίσης ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Péter Szijjártó, ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας, Igor Crnadak, ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας, Carmelo Abela, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, İsmail Çatakli, η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της Πορτογαλίας, Cláudia Pereira, ο υφυπουργός Εσωτερικών της ΣλοβενίαςSandi Čurin.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί διμερείς συναντήσεις του κ. Κουμουτσάκου με τους ανωτέρω.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS