Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Έρχονται μειώσεις στις τιμές φαρμάκων - Στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες νομοσχέδιο - τομή για τη δημόσια υγεία

Κικίλιας: Έρχονται μειώσεις στις τιμές φαρμάκων - Στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες νομοσχέδιο - τομή για τη δημόσια υγεία
"Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα", τόνισε ο Β. Κικίλιας
Οι νέες τιμές φαρμάκων που όχι μόνο δεν θα είναι αυξημένες, αλλά θα υπάρχουν μειώσεις μέχρι 7% στις τιμές κάποιων, θα αναρτηθούν μέχρι το τέλος του έτους από τον ΕΟΦ, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας,  Β. Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως  «κανένα φάρμακο δεν θα έχει αύξηση.
Πολλά φάρμακα, εκατοντάδες φάρμακα θα έχουν μείωση».
Όπως είπε ο υπουργός, «θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές κάποιων φαρμάκων μέχρι το 7%.
Δηλαδή, όχι μόνο το ελληνικό κράτος θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωσης των τιμών των φαρμάκων, κυρίως όμως οι συμπολίτες μας, οι ευπαθείς ομάδες, οι ασθενείς θα πληρώνουν λιγότερη συμμετοχή στα φάρμακα».
Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι «ο υπολογισμός από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ότι γύρω στα 1.600 με 1.700 φάρμακα θα είχαν αύξηση», η οποία είχε αποφασίσει την αύξηση των τιμών των φαρμάκων μέχρι και 10%.
Κληθείς να απαντήσει πώς θα αντιμετωπίσει τυχόν ελλείψεις που πιθανώς να εμφανιστούν σε κάποια φάρμακα, επεσήμανε  ότι ήδη έχει δώσει εντολή στον ΕΟΦ και στον πρόεδρο του να διεξάγει έρευνα τις τελευταίες ημέρες.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα.
Ο Έλληνας ασθενής θα έχει πρόσβαση στα φάρμακά του.
Εφόσον παρατηρηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας μία τέτοια πρακτική, θα λάβουμε άμεσα μέτρα¨, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.
Περαιτέρω, ανέφερε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων το Υπουργείο Υγείας φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο τομή για τη δημόσια υγεία, το οποίο θα ρυθμίζει θέματα πρόληψης, screening και υγείας και υγιεινής σε ό,τι έχει να κάνει με τον πληθυσμό της χώρας «που λείπουν και πολλές φορές από το δημόσιο λόγο, λείπουν και σε σχέση με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με Δήμους και Περιφέρειες σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα αιχμής.
Ακόμα και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ή τη ρύθμιση του πώς κάνουμε screening στον πληθυσμό για τον καρκίνο, μαστογραφίες στις γυναίκες».
 Τέλος, κάνοντας αναφορά στον αντικαπνιστικό νόμο, αφού τόνισε ότι «είμαστε όλοι στρατευμένοι στην προσπάθεια μείωσης του καπνίσματος», σημείωσε ότι τα πρόστιμα διαφέρουν ανάλογα με το σημείο και πως στον τετραψήφιο αριθμό 1142 μπορεί κάποιος να τηλεφωνεί επωνύμως και να κάνει καταγγελία για την παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης