Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Η Τουρκία παραβιάζει ωμά το Διεθνές Δίκαιο - Συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες με απάνθρωπο τρόπο

Παυλόπουλος: Η Τουρκία παραβιάζει ωμά το Διεθνές Δίκαιο - Συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες με απάνθρωπο τρόπο
"Έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και την βούληση και την δύναμη να υπερασπισθούμε την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα απέναντι σε αυτή την ιταμή συμπεριφορά της Τουρκίας", τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος
H Τουρκία «παραβιάζει ωμά παραβίαση το Διεθνές Δίκαιο στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής» και «δεν διστάζει  να συμπεριφέρεται στους Πρόσφυγες με απάνθρωπο τρόπο και υπό όρους κοινού εκβιασμού απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιφρονώντας κάθε δέσμευση που έχει αναλάβει εν προκειμένω», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλοπουλος , κατά τις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της «Μάχης του Βαρθολομιού».
Ο ιδίος, μετά την κατάθεση στεφάνου κατά τις εκδηλώσεις, διεμήνυσε προς την Τουρκία ότι τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας, υπενθυμίζοντας ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας διδάσκει και να μας ενώνει στον δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης και δημιουργίας.
Ωστόσο, πρόσθεσε πως «τούτο έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».
 «Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις υποχρεώσεις της, ιδίως μάλιστα όταν παραβιάζει ωμά το Διεθνές Δίκαιο στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και όταν δεν διστάζει να συμπεριφέρεται στους Πρόσφυγες με απάνθρωπο τρόπο και υπό όρους κοινού εκβιασμού απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιφρονώντας κάθε δέσμευση που έχει αναλάβει εν προκειμένω», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.
Υπενθύμισε, ότι «εμείς, οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και την βούληση και την δύναμη να υπερασπισθούμε την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα απέναντι σε αυτή την ιταμή συμπεριφορά της Τουρκίας, αφήνοντάς την να πληρώνει το βαρύ τίμημα της διεθνούς απαξίωσής της».
Ακόμη, σημείωσε ότι η εμβληματική Επέτειος της Μάχης του Βαρθολομιού, μεταξύ 9-11 Νοεμβρίου 1825, μας διδάσκει μεταξύ άλλων ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Έθνος μας και τον Λαό μας τα έχουμε επιτύχει ενωμένοι, ενώ η διχόνοια μας στοίχισε τραγωδίες, ακόμη δε και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».
«Γι' αυτό και ιδίως τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια θα τα υπερασπιζόμαστε πάντοτε υπό όρους αρραγούς ενότητας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ιστορίας για το δικό μας Χρέος ως προς την υπεράσπιση της Πατρίδας» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.
Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης υπογράμμισε πως «μόνον ενωμένοι και αποφασισμένοι θα προασπίσουμε την Ελευθερία μας και θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές».
«Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε.
Και γι’ αυτό, με κάθε τίμημα, ακόμα και με την θυσία της ζωής μας, θα υπερασπισθούμε τα Σύνορά μας, το Έδαφός μας, την Κυριαρχία μας.
Υπενθυμίζω ότι το Έδαφός μας και τα Σύνορά μας είναι Έδαφος και Σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και αυτό το μεγάλο Χρέος της υπεράσπισης της Ελευθερίας, το Έθνος των Ελλήνων θα το εκπληρώσει υπό όρους αρραγούς ενότητας.
Ξέρουμε την αξία της ενότητας, γνωρίζουμε το κόστος της διχόνοιας.
Είναι αδιανόητο να κάνουμε ξανά λάθη που, μέσα από διχόνοιες και διχασμούς, στο παρελθόν μας στοίχισαν ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού», ανέφερε μεταξύ άλλων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης