Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 1,7 τρισ δολάρια η IPO της Aramco κάτω από τον αρχικό στόχο των 2 τρισ δολαρίων

Στα 1,7 τρισ δολάρια η IPO της Aramco κάτω από τον αρχικό στόχο των 2 τρισ δολαρίων
H Aramco σχεδιάζει να πουλήσει το 1,5% των μετοχών της, δηλαδή περίπου 3 δισ. μετοχές, στο ενδεικτικό εύρος τιμών μεταξύ 8 και 8,53 δολαρίων
Κάτω από τα 2 τρισ. κάτι λιγότερο από τον αρχικό στόχο που είχε θέσει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman, αναμένεται να κυμανθεί η IPO της Aramco κατά την είσοδο της σήμερα (17/11) στο Χρηματιστήριο του Ριάντ.
 Η Saudi Aramco έχει θέσει ένα εύρος τιμών για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο οι οποίες δείχνουν ότι ο Σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός αποτιμάται τελικά μεταξύ 1,6 και 1,7 τρισ. δολαρίων αντί των 2 τρισεκ. που ήταν η αρχική εκτίμηση και θα αποτελούσε την μεγαλύτερη IPO παγκοσμίως.
 Σύμφωνα με το Reuters, η Aramco σχεδιάζει να πουλήσει το 1,5% των μετοχών της, δηλαδή περίπου 3 δισ. μετοχές, στο ενδεικτικό εύρος τιμών μεταξύ 8 και 8,53 δολαρίων (δηλαδή από 30 έως 32 σαουδαραβικά ριγιάλ), αποτιμώντας την IPO στα 25,60 δισ. δολ (96 δισ. ριγιάλ).
Ο Σαουδαραβικός κολοσσός ωστόσο, θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ των 25 δισ. δολ. που άντλησε η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, στην αρχική δημόσια προσφορά που έκανε το 2014, για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
"Η Aramco πάντως δεν σχεδιάζει να εμπορεύεται την εγχώρια IPO στο εξωτερικό" δήλωσαν στο Reuters πηγές από την εταιρεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν διεθνείς εκδηλώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης