Επίσκεψη Διαματάρη σε ΗΠΑ και Καναδά (17-28/11) – Οι επαφές που θα έχει ο υφυπουργός Εξωτερικών

Επίσκεψη Διαματάρη σε ΗΠΑ και Καναδά (17-28/11) –  Οι επαφές που θα έχει ο υφυπουργός Εξωτερικών
Αρχικά, ο A. Διαματάρης θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον
Επίσκεψη στις ΗΠΑ και στον Καναδά θα πραγματοποιήσει από αύριο, Κυριακή 17 Νοεμβρίου έως τις 28/11, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης.
Αρχικά, ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, όπου θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο διήμερο συνέδριο «South East Europe & East Med».
Ακολούθως, θα μεταβεί στο Μόντρεαλ, όπου θα έχει συναντήσεις με το Προεδρείο του Ελληνικού Κονγκρέσου Κεμπέκ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας.
Επίσης, θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού το Γενικό Προξενείο και η Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ, ενώ θα έχει συναντήσεις με ομογενείς δημοτικούς συμβούλους και θα επισκεφθεί ημερήσια τρίγλωσσα δημοτικά σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας.
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Τορόντο όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Σωτήριο, θα πραγματοποιήσει επαφές με ομογενείς βουλευτές και θα επισκεφθεί το Γενικό Προξενείο και το Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ελληνικής κοινότητας Τορόντο.
Τέλος, ο κ. Διαματάρης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη προκειμένου να μετάσχει σε ανοικτή συζήτηση για ομογενειακά θέματα στο Γενικό Προξενείο.
Θα έχει επίσης συνάντηση με εκπαιδευτικούς φορείς και θα επισκεφθεί το New York University, όπου θα συναντηθεί με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Katherine Fleming, κάτοχο της έδρας Ελληνικού Πολιτισμού Αλέξανδρος Ωνάσης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS