Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: «Κόκκινο πανί» για τους διαδηλωτές η παρουσία του κινεζικού στρατού

Χονγκ Κονγκ: «Κόκκινο πανί» για τους διαδηλωτές η παρουσία του κινεζικού στρατού
H τοπική διοίκηση δεν ζήτησε την βοήθεια του PLA που παρέμεινε εντός του στρατοπέδου του, κατά τους μήνες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.
Η  κίνηση του κινεζικού στρατού (PLA) το Σάββατο (16/11/2019) για το καθάρισμα των δρόμων από τα σκουπίδια και τα οδοφράγματα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ έγινε ως μια πρωτοβουλία «εθελοντικής κοινωνικής δραστηριότητας» από τις στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της πόλης.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι η τοπική διοίκηση δεν ζήτησε την βοήθεια του PLA που παρέμεινε εντός του στρατοπέδου του, κατά τους μήνες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.
Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι στρατιώτες του κινεζικού στρατού φορώντας κοντά παντελονάκια και μπλουζάκια εμφανίστηκαν σε μερικούς από τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, ξαφνιάζοντας τους κατοίκους και βοηθώντας τους να καθαρίσουν τα οδοφράγματα και τα σκουπίδια από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Η παρουσία των στρατιωτών του PLA ακόμη και για τον καθαρισμό των δρόμων γύρω από την βάση τους, μπορεί να εξοργίσει τους διαδηλωτές και να κλιμακώσει την αντιπαράθεση για το αυτόνομο καθεστώς διοίκησης της περιοχής από την Κίνα.
Η πρώην βρετανική αποικία βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδηλώσεις κατά τους τελευταίους πέντε και πλέον μήνες, με τους διαδηλωτές να έχουν κινητοποιηθεί υπέρ της δημοκρατίας, θεωρώντας ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα παρεμβαίνει στην πόλη και στις εγγυήσεις για την ελευθερία της, μετά την επιστροφή της, στην κινεζική διοίκηση το 1997.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης