Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ενας νεκρός και δεκάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά της αυξησης της τιμής του πετρελαίου

Ιράν: Ενας νεκρός και δεκάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά της αυξησης της τιμής του πετρελαίου
Η αύξηση κατά 50% της τιμής του πετρελαίου προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν στις μαζικές διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στην Τεχεράνη μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αξήσει κατά 50% την τιμή της βενζίνης.
Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna «δυστυχώς σκοτώθηκε ένας άνθρωπος», επικαλούμενο δηλώσεις του Mohamed Mahmudabadi, εκτελών χρέη κυβερνήτη της Σιρτζάν ο οποίος δεν διευκρίνισε ποια ήταν τα αίτια του θανάτου του. Επιβεβαίωσε ωστόσο, ότι  υπήρξαν τραυματίες μεταξύ των πολιτών.
Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αφού το επιχείρημα του πρόεδρου Rohani- ότι η αύξηση είναι μέτρο αντιστάθμισης των πιέσεων από τις αμερικανικές κυρώσεις- δεν κατευνάζει την οργή των πολιτών.
Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι τα έσοδα θα διανεμηθούν στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει την οξύτατη κοινωνική αναταραχή.
Να θυμίσουμε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα ομολογήσει ότι στόχος των οικονομικών κυρώσεων είναι λυγίζοντας την ιρανική οικονομία να ξεσηκώσουν τους πολίτες κατά του καθεστώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης