Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Μετά τους επαίνους το ΔΝΤ προειδοποιεί την Ελλάδα για χαμηλότερη ανάπτυξη

FAZ: Μετά τους επαίνους το ΔΝΤ προειδοποιεί την Ελλάδα για χαμηλότερη ανάπτυξη
Μόνον η μακροπρόθεσμη προσήλωση σε εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις και η καταπολέμηση ομάδων συμφερόντων μπορούν να φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη
Στις νέες προειδοποιήσεις του ΔΝΤ προς την Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung υπό τον τίτλο: «Το ΔΝΤ προειδοποιεί την Ελλάδα».
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στην νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει πως, «στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα το ΔΝΤ εκφράζει προειδοποιήσεις και απαισιόδοξες εκτιμήσεις.
Έπαινοι υπάρχουν για την φιλική προς την ανάπτυξη, αλλά παρά ταύτα κοινωνικού προσανατολισμού πολιτική της νέας κυβέρνησης, όπως και για το σχέδιο μείωσης των άμεσων φόρων και διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.
Επισημαίνεται όμως ότι μόνον η μακροπρόθεσμη προσήλωση σε εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις και η καταπολέμηση ομάδων συμφερόντων μπορούν να φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη. Επιπλέον με 2,3% το ΔΝΤ βλέπει τις προοπτικές ανάπτυξης σε χαμηλότερα επίπεδα από την κυβέρνηση που αναμένει για το 2020 ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ κατά 2,8%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης