Τελευταία Νέα
Διεθνή

Longaric (ΥΠΕΞ Βολιβίας): Απελαύνει ως persona non grata τους διπλωμάτες της Βενεζουέλας

Longaric (ΥΠΕΞ Βολιβίας): Απελαύνει ως persona non grata τους διπλωμάτες της Βενεζουέλας
Το διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας της Βενεζουέλας που εκπροσωπεί την κυβέρνηση του Nicolas Maduro, απελαύνεται από τη Βολιβία, γιατί αναμίχθηκε στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους, σύμφωνα με τη Βολιβιανή υπουργό Εξωτερικών
Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας θα ζητήσει από όλους τους διπλωμάτες της Βενεζουέλας που υπηρετούν στην Λα Πας να φύγουν από τη χώρα γιατί «παραβίασαν τους κανόνες της διπλωματίας» με την «ανάμειξή» τους στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας αυτής των Άνδεων, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Karen Longaric.
«Θα δώσουμε μια προθεσμία για να εγκαταλείψει τη χώρα το διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας της Βενεζουέλας που εκπροσωπεί την κυβέρνηση του Nicolas Maduro, γιατί αναμίχθηκε στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.
Η Longaric πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα «προχωρήσει λίγο περισσότερο» όσον αφορά τη Βενεζουέλα αργότερα σήμερα, αλλά αρνήθηκε να δώσει διευκρινίσεις.
Η κυβέρνηση της μεταβατικής προέδρου Janine Anies αναγνώρισε χθες, Πέμπτη, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, όπως έκαναν ήδη 50 χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης