Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενοχος για ψευδομαρτυρία, παρακώλυση δικαιοσύνης, εκφοβισμό μάρτυρα ο πρώην συνεργάτης του Trump, Stone

Ενοχος για ψευδομαρτυρία, παρακώλυση δικαιοσύνης, εκφοβισμό μάρτυρα ο πρώην συνεργάτης του Trump, Stone
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016 ο Stone έπαιζε τον ρόλο του «αγγελιαφόρου» μεταξύ του ιστοτόπου WikiLeaks και του επιτελείου του Trump
Ένοχος και για τις 7 κατηγορίες οι οποίες τον βάρυναν, κρίθηκε σήμερα 15 Νοεμβρίου, πρώην σύμβουλος του προέδρου Donald Trump, Roger Stone, ο οποίος δικαζόταν μεταξύ άλλων, για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο, παρακώλυση δικαιοσύνης και εκφοβισμό μάρτυρα.
Οι κατηγορίες σε βάρος του 67χρονου Stone, βετεράνου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ο οποίος αυτοχαρακτηριζόταν «απατεώνας» και «προβοκάτορας», ανέκυψαν από την έρευνα που έκανε ο ειδικός εισαγγελέας Robert Mueller για την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016 ο Stone έπαιζε τον ρόλο του «αγγελιαφόρου» μεταξύ του ιστοτόπου WikiLeaks και του επιτελείου του Trump.
Είναι ο έκτος άνθρωπος που συνδέεται με τον Trump και το επιτελείο του που κρίνεται ένοχος ή δηλώνει ένοχος, για διάπραξη ποινικού αδικήματος τα δυο τελευταία χρόνια.
Ο ίδιος δεν κατέθεσε στο δικαστήριο, όμως σε βάρος του κατέθεσαν δύο πρώην στελέχη του προεκλογικού επιτελείου του προέδρου.
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ο Stone είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τις επαφές που είχε με τον WikiLeaks, τον ιστότοπο που έδωσε στη δημοσιότητα τα υποκλαπέντα –προφανώς από Ρώσους χάκερ– μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον.
Η απόφαση των ενόρκων, που συνεδρίαζαν επί δύο ημέρες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, συνιστά πλήγμα για τον ίδιο τον Stone αλλά επίσης και για τον Trump, σε μια περίοδο που βρίσκεται αντιμέτωπος με την έρευνα του Κογκρέσου για την υπόθεση της Ουκρανίας.
Η ποινή που θα επιβληθεί στον Stone θα ανακοινωθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2020.
Μέχρι τότε ο Stone παραμένει ελεύθερος και όπως εκτιμάται θα ασκήσει έφεση στην ποινή του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης