Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street λόγω Κίνας και ΗΠΑ - Στο +0,8% ο Dow Jones, ξεπέρασε τις 28.000 μον.

tags :
Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street λόγω Κίνας και ΗΠΑ - Στο +0,8% ο Dow Jones, ξεπέρασε τις 28.000 μον.
Νέα ιστορικά υψηλά για τους τρεις δείκτες της Wall Street μετά τη δήλωση του Kodlow, ότι Κίνα και ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία
Σε νέα ιστορικά υψηλά έφθασαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς επέστρεψε η αισιοδοξία ότι τελικά ΗΠΑ και Κίνα θα καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία.
Η νέα αισιοδοξία, πάντως, οφείλεται σε δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του Λευκού Οίκου και όχι σε απτά αποτελέσματα, γεγονός που δημιουργεί όχι και τόσο ισχυρές βάσεις για τη συνέχεια του ράλι στις αμερικανικές μετοχές, αν και κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Κατά τη σημερινή (15/11/2019) συνεδρίαση ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,8% για να ξεπεράσει και το ψυχολογικό επίπεδο των 28.000 μονάδων, καθώς ολοκλήρωσε στις 28.003 μονάδες.
Κέρδη +0,74% για τον S&P 500 στις 3.119 μονάδες, ενώ κατά +0,73% υψηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 8.540 μονάδες.
Σημειώνεται ότι είναι η τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για τον Dow Jones, με κέρδη που ξεπέρασαν το 1%.
Image
 Το θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά προκάλεσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, L. Kudlow, ο οποίος δήλωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα κοντεύουν να ολοκληρωθούν.
«Πλησιάζουμε» δήλωσε σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στην Ουάσιγκτον.
«Το κλίμα είναι καλό και δεν ήταν πάντοτε έτσι σε αυτά τα πράγματα».
Την άνοδο στήριξαν οι μετοχές εταιρειών που έχουν σημαντική έκθεση στην αγορά της Κίνας, με αυτές των Caterpillar, Boeing, Apple και Micron Technology να εμφανίζουν κέρδη που ξεπερνούν το 0,9%.
Ισχυρή άνοδο, που ξεπερνά το 2%, εμφάνισαν και οι μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο υγείας, μετά από ανακοίνωση ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αναγκάσει νοσοκομεία αλλά και ασφαλιστικά ταμεία να δημοσιοποιούν τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων.
Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μηνιαία άνοδο 0,2%.
Σε σχέση με τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 3,1%.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image

Έκτη εβδομάδα ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές

Την έκτη διαδοχική εβδομάδα κερδών πέτυχαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το νέο ρεκόρ στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ -Κίνας.
Παρόλα αυτά οι δείκτες είχαν σχετικά ήπια άνοδο, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,47% στις 13.241 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,12% στις 7.301 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 είχε άνοδο 0,65% στις 5.939 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,46% στις 23.588 μονάδες.
Image
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύθηκε 0,96% στις 9.261 μονάδες.
Image
Οι εταιρίες εξόρυξης κατέγραφαν τα μεγαλύτερα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,5%, ακολουθούμενες από τις μετοχές τεχνολογίας.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Lawrence Kudlow, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά σε μία εμπορική συμφωνία», για να προσθέτει ότι «το κλίμα είναι πολύ καλό».
Ο κ. Kudlow επεσήμανε ότι αν και στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump αρέσει αυτό που βλέπει, «δεν είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει μία συμφωνία», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δεν έχει υπογράψει ακόμα μία δέσμευση για την πρώτη φάση, δεν έχουμε ακόμα συμφωνία για την πρώτη φάση».
«Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος και είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικές», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Τις προηγούμενες ημέρες, η πλευρά του Πεκίνου είχε δηλώσει ότι η μείωση των δασμών είναι καθοριστική για την πορεία της συμφωνίας, με την πλευρά της Ουάσιγκτον ωστόσο να διευκρινίζει ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία επί του ζητήματος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης