Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 0,7% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο του 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 0,7% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο του 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1%
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στις χώρες της Ευρωζώνης για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/11) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί πριν από μερικές εβδομάδες.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 0,8% τον Σεπτέμβριο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1% έναντι πτώσης -0,2% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι προακατακριτκές εκτιμήσεις ανέφεραν άνοδο της τάξεως του 0,2%
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο κλάδος υπηρεσιών είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό, συνεισφέροντας 0,69 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η αντίστοιχη συνεισφορά για τον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού διαμορφώθηκε στις 0,29 ποσοστιαίες μονάδες.
Αντίθετα, ο κλάδος της ενέργειας είχε αρνητική συνεισφορά στον δείκτη τιμών καταναλωτή, και συγκεκριμένα κατά -0,32 ποσοστιαίες μονάδες.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,1% έναντι 1,2% τον Σεπτέμβριο του 2019.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Κύπρο (-0,5%) και την Ελλάδα (-0,3%), ενώ αντίθετα τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ρουμανία (3,2%) και την Ουγγαρία (3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης