Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να διαφοροποιηθεί από το δολάριο επιθυμεί η ομάδα κρατών BRICS - Εξετάζει τη δημιουργία κρυπτονομίσματος

Να διαφοροποιηθεί από το δολάριο επιθυμεί η ομάδα κρατών BRICS  - Εξετάζει τη δημιουργία κρυπτονομίσματος
Τα κράτη BRICS θέλουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το αμερικανικό δολάριο και έχουν υποστηρίξει τη χρήση των εθνικών νομισμάτων τους στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις
Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, μεγάλες αναδυόμενες και πολυπληθείς οικονομίες που συνιστούν την ομάδα BRICS, υποστηρίζουν την ιδέα της ανάπτυξης ενός κοινού συστήματος πληρωμών, δήλωσε σήμερα ρώσος αξιωματούχος.
Ο Kirill Dmitriev, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσης Επένδυσης (RDIF), δήλωσε πως «οι αυξανόμενοι μη αγοραίοι κίνδυνοι για την παγκόσμια υποδομή πληρωμών» βρίσκονται πίσω από το σχέδιο ολοκλήρωσης των εθνικών συστημάτων πληρωμών αυτής της ομάδας χωρών.
«Ένα αποτελεσματικό σύστημα πληρωμών των BRICS μπορεί να ενθαρρύνει τις πληρωμές σε εθνικά νομίσματα και να εξασφαλίσει βιώσιμες πληρωμές και επενδύσεις μεταξύ των χωρών μας, οι οποίες εξασφαλίζουν πάνω από το 20% της παγκόσμιας εισροής ξένων άμεσων επενδύσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Dmitriev, μέλος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου των BRICS.
Δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το σύστημα πληρωμών που εξετάζεται, όμως η Ρωσία άρχισε το 2014, μετά την επιβολή δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα, να αναπτύσσει ένα σύστημα πληρωμών εναλλακτικό της υπηρεσίας SWIFT που έχει την έδρα της στο Βέλγιο.
Ο Dmitriev δήλωσε πως οι BRICS συζήτησαν επίσης, τη δημιουργία ενός κοινού κρυπτονομίσματος για αμοιβαίες πληρωμές, καθώς η ομάδα μειώνει τις πληρωμές της σε δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης