Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: H Γερουσία μπλόκαρε το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων - Δώρο Trump στον Erdogan;

ΗΠΑ: H Γερουσία μπλόκαρε το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων - Δώρο Trump στον Erdogan;
Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Lindsey Graham αποφάσισε αιφνιδίως να μπλοκάρει το ψήφισμα
Το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων μπλόκαρε η Γερουσία, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του προέδρου Donald Trump με τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan.
Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Lindsey Graham αποφάσισε αιφνιδίως να μπλοκάρει το ψήφισμα, το οποίο έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας.
Το μπλόκο Graham προκάλεσε την αντίδραση του γερουσιαστή Bob Menendez, ο οποίος δήλωσε ότι «η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ πρέπει να αποτυπώνει μία ειλικρινή καταμέτρηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στη γενοκτονία των Αρμενίων».
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ζήτημα, δηλώνοντας ότι με αυτήν την απόφαση οι ΗΠΑ «πλήγωσαν το τουρκικό έθνος και σαφώς έριξαν ένα μαύρο σύννεφο στις μεταξύ μας σχέσεις».
Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Οκτωβρίου η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων πριν από έναν αιώνα, μια συμβολική αλλά ιστορική ενέργεια.
Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11 κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης