Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kίνα: Ενισχύθηκε κατά +4,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2019

Kίνα: Ενισχύθηκε κατά +4,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2019
Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά +7,2% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018
Επιβράδυνση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως αυξήθηκε κατά +4,7% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης +5,8% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +5,4%.
Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +7,2% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου +7,8% τον Σεπτέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο +7,8%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία, η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου αυξήθηκε κατά +5,2% σε ετήσια βάση για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2019, καταγράφοντας επίσης επιβράδυσνη σε σχέση με το +5,4% που είχε σημειωθεί το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.
«Υπάρχουν πολλές εξωτερικές αβεβαιότητες και εσωτερικά κυκλιμά ζητήματα συνέπεσα με τα διαρθρωτικά ζητήματα», ανέφερε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, Liu Aihua, προσθέτοντας ότι «οι καθοδικές πιέσεις στην οικονομία αυξάνονται συνεχώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δεν πρέπει να υποτιμηθούν».
Ωστόσο, η κα Liu ανέφερε ότι το ποσοστό ανεργίας στις αστικές περιοχές κατέγραψε οριακή πτώση στο 5,1% τον Οκτώβριο, καθώς ο ισχυρός κλάδος υπηρεσιών συμβάλει στην ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης