Επιχειρήσεις

Xασάπης (Eurobank): Η Creta Farms οδηγείται στην καταστροφή - Επικοινωνούν με εξώδικα

Xασάπης (Eurobank): Η Creta Farms οδηγείται στην καταστροφή - Επικοινωνούν με εξώδικα
Ο κ. Χασάπης αναφέθηκε στις έρευνες που λένε ότι μόλις το 3% των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καταλήγουν στην 3η γενιά
Το θέμα της διαδοχής αλλά και της ασυννενοησίας που υπάρχει μεταξύ των βασικών μετόχων, αποτελούν ένα από τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής του Family Business Conference της Εurobank, Ανδρέας Χασάπης, στο πλαίσιο του Family Business Conference.
Σχολιάζοντας το θέμα της ασυνενοησίας μεταξύ των βασικών μετόχων ο κ. Χασάπης, αναφέρθηκε στην περίπτωση της Creta Farms χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει, τονίζοντας ότι «υπάρχει αυτή την στιγμή εταιρεία που οι βασικοί της μέτοχοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εξώδικα. Αυτή η εταιρεία είναι δεδομένο ότι οδηγείται στην καταστροφή».
Ο κ. Χασάπης αναφέθηκε στις έρευνες που λένε ότι μόλις το 3% των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καταλήγουν στην 3η γενιά.
«Καταστρέφονται επιχειρήσεις από προσωπικές ατζέντες», είπε χαρακτηριστικά ενώ όπως ανέφερε «πιστεύουμε πολύ στην εταιρική διακυβέρνηση και όπως επίσης στο να υπάρχει ξεκάθαρο θέμα διαδοχής».
Ο κ. Χασάπης πάντως απέδωσε τα εύσημα στις οικογενειακές επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και να παραμείνουν ευέλικτες, αποδίδοντας τους το χαρακτηρισμό «survivors».
Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της Eurobank είναι να συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.
Η Eurobank όπως είπε αναζητά καλές επιχειρήσεις που θα μπορέσει να τις μεγαλώσει, γεγονός που θα αποβεί προς όφελος του τραπεζικού συστήματος.
«Πιστεύουμε πολύ στις οικογενειακές επιχειρήσεις και είμαστε εδώ για να τις στηρίξουμε με πάρα πολλούς τρόπους: είτε μέσω χρηματοδότησης, είτε μέσω συμβουλών, είτε να τονώσουν τις εξαγωγές τους, είτε να βελτιώσουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης