Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόθυμος και έτοιμος να επιστρέψει στη Βολιβία ο Evo Morales για να αμβλύνει την έκρυθμη κατάσταση

Πρόθυμος και έτοιμος να επιστρέψει στη Βολιβία ο Evo Morales για να αμβλύνει την έκρυθμη κατάσταση
«Εάν το ζητήσει ο λαός μου, είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε (στη Βολιβία) για να αμβλύνουμε την κατάσταση», δήλωσε σε συνέντευξη ο παραιτηθείς πρόεδρος και διαβεβαίωσε πως «αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε»
«Έτοιμος να επιστρέψει στη χώρα του» για να αποκλιμακώσει την τεταμένη κατάσταση, δήλωσε πως είναι ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales.
«Εάν το ζητήσει ο λαός μου, είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε (στη Βολιβία) για να αμβλύνουμε την κατάσταση» είπε ο Μοράλες, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Πόλη του Μεξικού.
«Θα επιστρέψουμε αργά ή γρήγορα» διαβεβαίωσε.
Ο Morales, ο οποίος μετέβη χθες στο Μεξικό όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, απηύθυνε επίσης έκκληση για τη διεξαγωγή «πολιτικού διαλόγου», προκειμένου να επιλυθεί η κρίση που κλονίζει τη Βολιβία.
Αρνήθηκε τη νομιμότητα της μεταβατικής προέδρου, της γερουσιάστριας Janine Anies, η οποία επιχειρεί να καλύψει το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση Morales, ένα «πραξικόπημα» σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο Evo Morales καταφέρθηκε εναντίον του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και των ευρημάτων του σχετικά με σοβαρές παρατυπίες στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου στη Βολιβία.
«Ο OAS έλαβε μια πολιτική απόφαση, όχι μια τεχνική ή μια νόμιμη».
«Ο OAS τελεί στην υπηρεσία της βορειοαμερικανικής αυτοκρατορίας» τόνισε ο Morales.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης