Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραπεζικές υπηρεσίες θα προσφέρει από το 2020 η Google

Τραπεζικές υπηρεσίες θα προσφέρει από το 2020 η Google
Θα προσφέρει από το 2020 λογαριασμούς όψεως, τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου εστίασαν στην παροχή πιστωτικών καρτών και στις πλατφόρμες πληρωμών, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα
Την είσοδό της στις τραπεζικές υπηρεσίες ετοιμάζει η Google, σε συνεργασία με την Citigroup Stanford Federal Credit Union, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Η πρωτοβουλία της Google, φέρει το κωδικό όνομα Cache, καθιστά τον τεχνολογικό κολοσσό στις διαδικτυακές αναζητήσεις τον τελευταίο από τους γίγαντες της Silicon Valley που προσπαθεί να διεκδικήσει μερίδιο από την αγορά των τραπεζικών υπηρεσιών.
Διαφοροποιείται ωστόσο από τους άλλους, καθώς τολμά περισσότερο και θα προσφέρει από το 2020 λογαριασμούς όψεως, τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου εστιάζουν στην παροχή πιστωτικών καρτών και στις πλατφόρμες πληρωμών.
Όπως αναφέρει το CNBC οι Apple και Facebook, που προηγήθηκαν αντιμετώπισαν προβλήματα, λόγω της διστακτικότητας και του σκεπτικισμού των καταναλωτών να παρέχουν στις τεχνολογικές εταιρείες πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα τους.
Πρόθεση της Google πάντως είναι να παρέχει τους λογαριασμούς όψεως εξ ονόματος των πιστωτικών ιδρυμάτων με τα οποία θα συνεργαστεί και όχι ως δικό της προϊόν.
Ο Caesar Sengupta, στέλεχος της Google, μιλώντας στην WSJ, τόνισε πως στόχος της Google είναι να διευκολύνει τους πελάτες της.
«Εάν μπορούσε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα πράγματα με ψηφιακό τρόπο, αυτό θα είναι καλό και για το διαδίκτυο και για εμάς».
Η είδηση έγινε δεκτή με σκεπτικισμό από τράπεζες κυρίως και πολιτικούς.
Ερωτηθείς ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Mark Warner, ο οποίος είναι από τους υπέρμαχους της ανάγκης θέσπισης ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των τεχνολογικών εταιρειών στις ΗΠΑ, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του.
«Είμαι ανήσυχος, είτε μιλάμε για το libra είτε για την πρόταση της Google, όταν οι τεχνολογικοί γίγαντες μπαίνουν σε νέα πεδία δραστηριότητας, πριν ακόμα ξεκινήσει η θέσπιση ορισμένων ρυθμιστικών κανόνων λειτουργίας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης