Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά 0,1% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά 0,1% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,7%
Οριακή άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/11) στοιχεία της Eurostat, διευρύνοντας την αύξηση που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στην ενιαία νομισματική ένωση ενισχύθηκε κατά 0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, έναντι ανόδου 0,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά -0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -1,7%, έναντι ετήσιας πτώσης -2,8% τον Αύγουστο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,8%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας που σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην Ευρωζώνη ήταν αυτός των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +1%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +0,6%.
Η παραγωγή στον τομέα διακρών αγαθών υποχώρησε κατά -0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ η πτώση για τους τομείς ενέργειας και ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -0,8% και -0,9% αντίστοιχα.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στην Ιρλανδία (8,8%) και την Ουγγαρία (3,1%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στη Μάλτα (-3,7%) και την Πορτογαλία (-2,3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης