Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Έκκληση για αποκλιμάκωση απηύθυναν οι Βρυξέλλες στο Ισραήλ - Ο Netanyahu προειδοποιεί ότι οι συγκρούσεις ίσως διαρκέσουν

tags :
Έκκληση για αποκλιμάκωση απηύθυναν οι Βρυξέλλες στο Ισραήλ - Ο Netanyahu προειδοποιεί ότι οι συγκρούσεις ίσως διαρκέσουν
Έκκληση για αποκλιμάκωση απηύθυναν οι Βρυξέλλες στο Ισραήλ
Η ΕΕ απηύθυνε έκκληση για «άμεση και πλήρη» αποκλιμάκωση μετά την όξυνση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από μια σειρά πληγμάτων που εξαπέλυσε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα και την εκτόξευση ρουκετών από τους Παλαιστίνιους.
Η αποκλιμάκωση «είναι πλέον απαραίτητη για την προστασία ζωών και την ασφάλεια των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων αμάχων», υπογράμμισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας F. Mogherini σε ανακοίνωσή της.
«Η εκτόξευση ρουκετών εναντίον άμαχου πληθυσμού είναι εντελώς απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει αμέσως», επεσήμανε η εκπρόσωπός της M. Cotsiganic.
Η ΕΕ «στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της Αιγύπτου προς αυτή την κατεύθυνση» και υπενθυμίζει τη θέση της σύμφωνα με την οποία «μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να τερματίσει αυτόν τον κύκλο βίας».
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός B. Netanyahu εκτίμησε ότι οι συγκρούσεις με αντάρτες του Ισλαμικού Τζιχάντ, που ξέσπασαν μετά τον φόνο κορυφαίου στελέχους της οργάνωσης στη Γάζα νωρίτερα σήμερα, ενδέχεται να διαρκέσουν.
«Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για κλιμάκωση, όμως θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», τόνισε ο Netanyahu μιλώντας σε δημοσιογράφους από το γενικό επιτελείο του στρατού.
«Αυτό ίσως πάρει χρόνο.
Αυτό που χρειάζεται είναι αντοχή και ψυχραιμία», πρόσθεσε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης