Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο των κορυφαίων γερμανικών εταιρειών

Γιατί η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο των κορυφαίων γερμανικών εταιρειών
Αυξάνεται η απαισιοδοξία μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων για περαιτέρω ανάπτυξή τους στην Κίνα
Οι Γερμανοί επιχειρηματίες καθίσταται όλο και πιο απαισιόδοξοι αναφορικά με την παρουσία τους στην κινεζική αγορά, μία από τις μεγαλύτερες γι’ αυτούς εδώ και αρκετά χρόνια, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα.
Σύμφωνα με έρευνα του εν λόγω οργανισμού μεταξύ 500 γερμανικών εταιρειών μόλις το 25% εξ αυτών αναμένει ότι θα κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους ανάπτυξης που έχει θέσει για την κινεζική αγορά.
Άνω του 80% εκτιμούν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πληθώρα προβλημάτων, με βασική αιτία τη συνεχιζόμενη εμπορική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και άλλων θεμάτων όπως η αύξηση του εργατικού κόστους αλλά και οι περιορισμοί που υπάρχουν για περαιτέρω πρόσβαση στην αχανή κινεζική αγορά.
Image
Φυσικά παράγοντα ανησυχίας αποτελεί και το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας περιορίζεται και μαζί με αυτόν και η ζήτηση για αγαθά, ενώ αρκετό προβληματισμό προκαλεί η αύξηση των ριψοκίνδυνων χρεών με τα οποία είναι «φορτωμένες» αρκετές κινεζικές εταιρείες.
Παράλληλα οι πωλήσεις αυτοκινήτων –μία αγορά χρυσοφόρα μέχρι πρότινος για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες- εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν και το 2019, για δεύτερο διαδοχικό έτος, με τις γερμανικές εταιρείες να δέχονται το σφοδρότερο πλήγμα.
Image
Ήδη κορυφαίες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen και Daimler προχώρησαν σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών τους για τις πωλήσεις τού 2019 σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέροντας ως βασική αιτία την πτώση τους στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης