Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωαγορές, αναβολή των δασμών στην ΕΕ εξετάζει ο Trump - Στο +0,65% ο DAX

Άνοδος στις ευρωαγορές, αναβολή των δασμών στην ΕΕ εξετάζει ο Trump - Στο +0,65% ο DAX
Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έλαβαν ώθηση από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Infineon
Ανοδικά κινήθηκαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να στρέφουν εκ νέου το ενδιαφέρον τους στο εμπόριο, αλλά και σε ομιλία του Αμερικανού προέδρου Trump, η οποία, πάντως, πραγματοποιήθηκε μετά το κλείσιμο των αγορών της Γηραιάς Ηπείρου.
Παράλληλα το Politico μεταδίδει ότι ο Trump εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει για έξι μήνες την επιβολή δασμών έως και 25% στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, γεγονός το οποίο δημιούργησε θετικό κλίμα στην Ευρώπη.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,65% στις 13.283 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,5% στις 7.365 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,44% στις 5.919 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο έφθασε στις 23.782 μονάδες με άνοδο 1,24%.
Image
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε -0,87% στις 9.306,70 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά εμφάνιζε κέρδη 0,22%.
Image
Στο ταμπλό, οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έλαβαν ώθηση από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Infineon (+6,7%).
Aργότερα εντός της ημέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να μιλήσει στο Economic Club of New York, με τους επενδυτές να αναμένουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες.
«Οι επενδυτές θα μπορούσαν να παραμείνουν επιφυλακτικοί ενόψει της ομιλίας τους Trump στο Economic Club of New York», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής των Ασιατικών αγορών της AxiTrade, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «αυτή η ομιλία θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό γεγονός της εβδομάδας, ειδικότερα εάν ο πρόεδρος αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Xi».
Σε μακροοικονομικό επίπεδο, σημαντική βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) που αφορά τη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2019, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία διαμορφώθηκε στις -2,1 μονάδες, έναντι -22,8 μονάδων τον Οκτώβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος τους δείκτη θα περιοριστεί στις -13 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατέγραψε άνοδο στις -24,7 μονάδες, έναντι -25,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις -22,3 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης