Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και Χονγκ Κονγκ - Στο +0,81% ο Nikkei, ο Hang Seng +0,28%

tags :
Κέρδη στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και Χονγκ Κονγκ - Στο +0,81% ο Nikkei, ο Hang Seng +0,28%
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,79% στις 2.140,92 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τρίτη (12/11) οι αγορές της Ασίας, μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις τόσο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, όσο και στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Χονγκ Κονγκ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,81% στις 23.520,01 μονάδες, καθώς οι μετοχές των FamilyMart και Japan Steel Works ενισχύθηκαν κατά +5,08% και +1,85% αντίστοιχα, ενώ αντίστοιχη ήταν η άνοδος και για τον δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα, ο οποίος έκλεισε στο +0,79% και τις 2.140,92 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά +0,28% στις 27.002 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Country Garden και Tencent σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,08% και +2,23% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,81% στις 11.520,37 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,17% στις 2.914,82 μονάδες, ενώ αντίστοιχη ήταν η άνοδος και για τον δείκτη Shenzhen Composite, ο οποίος έκλεισε στις 1.614,19 μονάδες.
Αργότερα εντός της ημέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να μιλήσει στο Economic Club of New York αργότερα εντός της ημέρας, με τους επενδυτές να αναμένουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες.
«Οι επενδυτές θα μπορούσαν να παραμείνουν επιφυλακτικοί ενόψει της ομιλίας τους Trump στο Economic Club of New York», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής των Ασιατικών αγορών της AxiTrade, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «αυτή η ομιλία θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό γεγονός της εβδομάδας, ειδικότερα εάν ο πρόεδρος αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Xi».
Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ συνεχίστηκαν και σήμερα, με την αστυνομία να προχωράει σε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απομακρύνει τους διαδηλωτές από τις γραμμές των τρένων, ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών σε διάφορα πανεπιστήμια της περιοχής.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια από τα τρένα διέκοψαν τη λειτουργία τους, με τους επιβάτες να αποβιβάζονται και να απομακρύνονται από τους σταθμούς για λόγους ασφαλείας.
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, αντιστρέφοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,34% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,39 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,30% στα 57,03 δολ. ανά βαρέλι.
Οι ανησυχίες για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ οδήγησαν σε απώλειες για το πετρέλαιο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι οι συνομιλίες «προχωρούν πολύ καλά».
«Τα θετικά σχόλια σχετικά με την πιθανή μεσοπρόθεσμη συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας σίγουρα βοηθούν, αλλά τα θεμελιώδη στοιχεία παρέχουν στηριξη», σχολίασε ο αναλυτής πετρελαίου στην Energy Aspects, Virendra Chauhan, αναφερόμενος στη βελτίωση των προοπτικών ζήτησης.
Όσον αφορά τα αποθέματα αμερικανικού αργού, οι αναλυτές της Genscape εκτιμούν ότι τα αποθέματα στην περιοχή Cushing, η οποία αποτελεί σημείο παράδοσης για το WTI, υποχώρησαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, τα αποθέματα πετρελαίου στο Cushing είχαν καταγράψει πέντε διαδοχικές εβδομάδες αύξησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης