Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google: Φακελώνει προσωπικά δεδομένα υγείας εκατομμυρίων Αμερικανών

tags :
Google: Φακελώνει προσωπικά δεδομένα υγείας εκατομμυρίων Αμερικανών
Το μυστικό πρόγραμμα «Project Nightingale» της Google είναι το μεγαλύτερο από όσα εφάρμοσαν οι κολοσσοί της Σίλικον Βάλει για να συγκεντρώσουν προσωπικά δεδομένα υγείας Αμερικανών
«Project Nightingale» ονομάζεται το μυστικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η Google με έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας των ΗΠΑ, κατά το οποίο συγκεντρώνει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα υγείας για εκατομμύρια Αμερικανούς σε 21 πολιτείες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal (WSJ), επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.
Το «Project Nightingale» είναι το μεγαλύτερο από τα προγράμματα που εφάρμοσανα κατά καιρούς κι άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλει για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα υγείας, δημιουργώντας ένα «προγεφύρωμα» στην τεράστια βιομηχανία υπηρεσιών υγείας.
Οι Amazon.com Inc., Apple Inc. και Microsoft Corp. επίσης προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, χωρίς να έχουν συνάψει συμφωνίες αυτού του μεγέθους, αναφέρει η WSJ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης