Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στήριξη Τσίπρα στον Morales: Να μην επιστρέψουν οι σκοτεινές μέρες των πραξικοπημάτων

Στήριξη Τσίπρα στον Morales: Να μην επιστρέψουν οι σκοτεινές μέρες των πραξικοπημάτων
Στήριξη Τσίπρα στον Morales
Tη στήριξή του στον παραιτηθέντα πρόεδρο της Βολιβίας Evo Morales, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Εκφράζω την αλληλεγγύη και το σεβασμό μου στον Έβο Μοράλες και το λαό της Βολιβίας απέναντι σε κάθε προσπάθεια να επιστρέψουν οι σκοτεινές μέρες των πραξικοπημάτων και της βίας. Να νικήσει η Δημοκρατία», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter o Αλέξης Τσίπρας.
Εν τω μεταξύ, στην καταγγελία ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του σε βάρος του προχώρησε ο Evo Morales, ο οποίος παραιτήθηκε χθες Κυριακή 10/11 από το προεδρικό αξίωμα της Βολιβίας σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στις μαζικές διαδηλώσεις.
Σε μήνυμα του στο twitter o Morales έκανε λόγο για «παράνομο» ένταλμα για τη σύλληψη του από την αστυνομία και κατήγγειλε ότι το σπίτι του δέχθηκε επίθεση από «βίαιες ομάδες».
Ωστόσο, η αστυνομία δια στόματος του επικεφαλής της ανακοίνωσε ότι δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Morales, κάτι που είχε αναφέρει ο επικεφαλή της αντιπολίτευσης, Luis Fernando Camacho.
Τη στήριξη τους στο Morales εξέφρασαν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro και ο πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικό Marcelo Ebrard υποστήριξε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παράσχει άσυλο στο Morales, εφόσον αυτός το επιθυμεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης