Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης: Ικανοποιημένοι οι 'Ελληνες επιχειρηματίες για την πρόσβαση στα κινεζικά ναυπηγία

Κορκίδης: Ικανοποιημένοι οι 'Ελληνες επιχειρηματίες για την πρόσβαση στα κινεζικά ναυπηγία
Ενδεικτικό των ελληνοκινεζικών σχέσεων είναι η επίσκεψη του Xi Jiping στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά 
Την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά σχετικά με την πρόσβαση που θα έχουν στα κινεζικά ναυπηγεία οι ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν εξοπλισμούς για πλοία, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.
Σε σημερινή δήλωσή του ο κ. Κορκίδης με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη και την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Xi Jiping, στην Ελλάδα ανέφερε τα εξής:
«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στον απόηχο της ελληνικής επίσημης επίσκεψης στη Σαγκάη, χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη για το γεγονός ότι με δική του παρέμβαση, ύστερα και από την προτροπή του ΕΒΕΠ ανοίγει μία "μεγάλη πόρτα" στα κινεζικά ναυπηγεία για τις ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν εξοπλισμούς για πλοία.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου που κατασκευάζουν όλων των τύπων υλικά και εξοπλίζουν τα πλοία, αξίζουν της προσοχής όχι μόνο των Κινεζικών ναυπηγείων, στα οποία Έλληνες εφοπλιστές κτίζουν πλοία τους, αλλά και γενικότερα των Ασιατικών και Ευρωπαϊκών ναυπηγείων.
Ο Πειραιάς και οι επιχειρήσεις όλων των κλάδων δίνουν δυναμικά το παρών μέσα από την υλοποίηση μία ισχυρής εξωστρεφούς πολιτικής στον εξαγωγικό τομέα που το επιμελητήριο υποστηρίζει προτάσσοντας τα αδιαμφισβήτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και των υπηρεσιών που οι επιχειρήσεις του πειραϊκού χώρου παράγουν και προσφέρουν.
Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα στο πλαίσιο της άσκησης εξωστρεφούς πολιτικής το ΕΒΕΠ υποδέχθηκε γερμανική αντιπροσωπεία επιχειρήσεων του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα στο πλαίσιο της προσπάθεια διάνοιξης διαύλων επιχειρηματικής και επιχειρησιακής επικοινωνίας με ανάλογες επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΠ και όλων όσων δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό τεχνολογικό χώρο.
Το ελληνικό ναυτιλιακό cluster "Maritime Hellas" θα πρωτοστατήσει σε αυτή τη προσπάθεια πανελλαδικά και παγκόσμια.
Είναι σημαντικό ότι στο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Πρόεδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jiping, συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.
Η επιτυχής έκβαση της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Κίνα, επιβεβαιώνεται με την άμεση ανταπόδοση της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι ηγέτες των δύο χωρών αναμένεται να υπογράψουν σειρά σημαντικών διακρατικών συμφωνιών, επιβεβαιώνοντας έτσι την αμφίδρομη ελληνοκινεζική οικονομική συνεργασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης