Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία-Μπανγκαλντές: Δέκα νεκροί, 30 τραυματίες και 36 αγνοούμενοι από τον κυκλώνα Bulbul – Καταστράφηκαν 6.000 σπίτια

Ινδία-Μπανγκαλντές: Δέκα νεκροί, 30 τραυματίες και 36 αγνοούμενοι από τον κυκλώνα Bulbul – Καταστράφηκαν 6.000 σπίτια
Πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες του
Συνολικά 10 άτομα, εκ των οποίων 4 στην Ινδία και 6 στο Μπανγκλαντές, έχασαν τη ζωή τους και 30 ακόμη τραυματίστηκαν, ενώ 36 αγνοούνται, λόγω του κυκλώνα Bulbul.
Ο κυκλώνας έπληξε το Μπανγκλαντές και την Ινδία με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, καταστρέφοντας περίπου 6.000 σπίτια, ενώ πάνω από 2 εκατομμύρια κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.
Το βράδυ του Σαββάτου 9/11 έπληξε τις παράκτιες περιοχές αυτών των δύο γειτονικών χωρών, με αποτέλεσμα να κλείσουν αεροδρόμια και λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου της Καλκούτας.
Oι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους, έχουν ήδη μεταφερθεί σε 5.500 καταφύγια, που υπάρχουν στην περιοχή.
Στο Μπανγκλαντές τα 5 από τα 6 θύματα σκοτώθηκαν από πτώσεις δένδρων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί μεγάλες ζημιές στους καταυλισμούς του νοτιοανατολικού Μπανγκλαντές, όπου ζουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη γειτονική Μιανμάρ.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας θα κινηθεί βόρεια και θα εξασθενήσει.
Συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 120 χλμ./ώρα με ριπές 150 χλμ./ώρα και προκαλεί άνοδο της στάθμης της θάλασσας (φουσκοθαλασσιά), αλλά και των ποταμών.
Το κλείσιμο των συγκοινωνιακών κόμβων άφησε πολύ κόσμο καθηλωμένο σε νησιά ανοιχτά των ακτών, όπως το νησί St Martins του Μπαγκλαντές.
Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πολεμικά πλοία και αεροπλάνα είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να συνδράμουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Το Μπαγκλαντές πλήττεται συχνά από φονικούς κυκλώνες, αλλά η χώρα έχει καταφέρει να μειώσει τον αριθμό των θυμάτων τα τελευταία χρόνια.
Έχουν βελτιωθεί τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για κυκλώνες, δίνοντας στις αρχές περισσότερο χρόνο για να εκκενώσουν περιοχές.
Έχουν επίσης κατασκευαστεί περισσότερα καταφύγια για κυκλώνες, στα οποία αναζητά προστασία ο κόσμος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης